Problem z logowaniem do Windowsa XP

Witam, mam problem. Normalnie pracuje na koncie administratora w windowsie xp proffesional, ale załoźyłem konto "guest z ograniczonymi uprawnieniami" aby ktos obcy mógł sie logowac na tym koncie i miec ograniczony dostęp do plików i zasobów, lecz podczas logowania na nowo stworzone konto i po podaniu hasła wyskakuje mi komunikat:

"lokalne zasady tego systemu nie pozwalają na logowanie interakcyjne"

O co chodzi z tym komunikatem i jak to zmienic.
Dziękuje i pozdrawiam

Jaro850t5

Odpowiedzi: 5

Witam dodałem je poprzez konta uźytkowników. Weszłem tak gdzie napisałes, sprawdziłem wiec konto guest jest w logowaniach lokalnych. Tak wogóle to komp jest podłączony do domeny, ale ja chce stworzyc uzytkownika lokalnego nie zwiazanego z domeną. Jak dodać nowego uźytkownika, nie musi sie ona nazywac guest byle bym mógł nadawac mu prawa dostępu do programów i plików jako administrator lokalny komputera.

Dziekuj i pozdrawiam,
Jarek
jaro850T5
Dodano
27.12.2004 09:20:46
Jaka znowu usluge ? Sprawdz po prostu w miejscu ktore Ci wskazalem, czy przy zezwoleniu logowania lokalnego widnieje to swiezo zalozone konto.

W jaki sposob dodawales to konto ?
EL NINO
Dodano
27.12.2004 01:28:51
El Nino jak mozesz to napisz mi troche dokładniej jak włączyć tą usługe abym mógł tworzyć konta innym uzytkownikom i mógł się na nich logowac. Z góry wielkie dzięki..

Jaro850T5
jaro850T5
Dodano
26.12.2004 17:07:54
dzieki za podpowiedz, ale czy mógł byś mi napisac dokładnie jak właczyc tą zasade logowania lokalnego bo ja zbytnio nie wiem jak to zrobic. Prosze o dokłady opis. Dziekuje i pozdrawiam.

jaro850t5
jaro850T5
Dodano
25.12.2004 23:49:01
Zasady zabezpieczen lokalnych w Narzedziach administracyjnych i "zezwalaj na logowanie lokalne" czy jakos tak.
Dodales to konto do grupy Goscie ?

To juz wbudowane konto Gosc, ktore jest kontem ograniczonym, nie wystarczalo ?
EL NINO
Dodano
25.12.2004 21:14:26
jaro850T5
Dodano:
25.12.2004 15:19:26
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1