Problem z logowaniem do systemu – automatyczne wylogowanie

Witam

Przeczytałem FAQ, zrobiłem to co mogłem (porada 1 i 4 – opiszę je poniźej) i nic.
Zacznę od początku :
Mam problem z zalogowaniem się do xp. System uruchamia się normalnie aź do okna logowania, ale po wybraniu uźytkownika (wszystko jedno którego, dotyczy to wszystkich kont) bardzo szybko wraca z powrotem do okna logowania (przez moment widać pulpit i szybki powrót do okna wyboru konta – "TRWA WYLOGOWYWANIE", zaraz potem "TRWA ZAPISYWANIE USTAWIEŃ").

W trybie awaryjnym równieź nie moźna go uruchomić.
Ostatnia znana dobra konfiguracja – nie pomogła – JEST TO SAMO
Liczyłem źe jest uszkodzony lub brakuje pliku kernel32.dll– zrobiłem jego "podmiankę" w konsoli odzyskiwania z instalki xp na cd i nic...

to zrobiłem podmianę winlogon.exe i userinit.exe i... nadal nic.
to zrobiłem to :
copy userinit.exe wsaupdater.exe

i nadal nic
nie mam drugiego PC źeby podpiąć dysk..

znacie jeszcze jakiś sposób... :cry:
(z wyjątkiem uruchomienia programu typu ERD Commander bezpośrednio CD za którego pomocą moźna edytować rejestr)
:cry: :cry: :cry:

Odpowiedzi: 11

odpaliłem bootowalną płytę kumpla z psudowindą ( ERD Comander),dzięki temu udało się odpalić instrukcję sfc co dało moźiwość porównania mojego XP z jego .
wcześniejsze przerzucenie plików okazało się błędne z uwagi na to źe miałem SP1 a pliki podmieniałem z SP2.
Zkaszaniłem system :oops: , spróbuję go nadpisać przez ponowną instalację, zobaczę czy to coś da, jak nie to przeniosę dane na inny dysk i FORMAT.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi. :wink:
xnemo
Dodano
07.03.2006 22:18:43
  • Pablos22 10.09.2006 12:36:27

Udało się wreszcie cos takiego  komuś naprawic? bo przeszperałem całe forum i nic :(

poczekaj na @Bobiego on moźe poda rozwiązanie ;)
SDM
Dodano
05.03.2006 18:07:04
SDM :
tego próbowałem juź na początku
[...] po wybraniu uźytkownika (wszystko jedno którego, dotyczy to wszystkich kont) bardzo szybko wraca z powrotem do okna logowania [...]

teraz jedyną rzeczą która mi przychodzi do głowy jest skopiowanie na dysk plików XPeka z innego kompa
xnemo
Dodano
05.03.2006 15:31:31
równieź nad tym sie zastanawiałem, chyba naleźy wejśc w wbudonane konto Administratora przy logowaniu kliknij Alt+Ctrl+Delete i gdzie nazwie uźytkownika naleźy wpisać Administrator

Bobi prosze napisz w jaki sposób naleźy tam wejść??
SDM
Dodano
05.03.2006 11:44:03
thx SDM
ale...
jak mam wejść w PANEL STEROWANIA skoro nie mogę się zalogować (odpalić XP–eka) ???
w kaźdym razie thx
xnemo
Dodano
04.03.2006 17:48:37
Bobi:
Ehh... ktory to juz raz piszę, źe mylicie objawy.

ale naprawa plików winlogon.exe i userinit.exe nie pomogły :!:
SDM
Dodano
03.03.2006 21:18:03
xnemo:
Thx Amon–Ra

Normalne próby "oźywienia" XP nie pomogły.
Podłączyłem u kumpla swój dysk, pobawiłem się w regedicie (zgodnie z Twoją suestią – chyba w którymś z postów– z załadowaniem gałęzi, zadowolony wróciłem do domu i ... nadal to samo.
Jeszcze się pobawię, zobaczymy...
Pozdrawiam

no to udało i się czy nie????
jeśli nie to napisz.XNEMO wczoraj tak pisałeś ,spostrzegłem cię na innym forum a dzisiaj.....nic
Shoter
Dodano
03.03.2006 18:55:00
SDM:
moźe to bedzie Twoim rozwiązaniem :)

Ehh... ktory to juz raz piszę, źe mylicie objawy.
Bobi
Dodano
03.03.2006 17:57:58
moźe to bedzie Twoim rozwiązaniem :)
Panel sterowania Narzędzia administracyjne Zasady zabezpieczeń lokalnych Zasady lokalne Opcje zabezpieczeń Zabezpieczenia sieciowe: Wymuś
wylogowanie uźytkowników po upłynięciu... sprawdź czy nie jest włączone.
SDM
Dodano
03.03.2006 16:51:47
Thx Amon–Ra

Normalne próby "oźywienia" XP nie pomogły.
Podłączyłem u kumpla swój dysk, pobawiłem się w regedicie (zgodnie z Twoją sugestią – chyba w którymś z postów lub FAQ–a – z załadowaniem gałęzi ) zadowolony wróciłem do domu i ... nadal to samo.
Jeszcze się pobawię, zobaczymy...
Pozdrawiam
xnemo
Dodano
03.03.2006 12:28:26
Najlepiej byłoby, gdybyś zaniósł ten dysk do kolegi lub gdziekolwiek, gdzie istnieje moźliwość podłączenia go do komputera z zainstalowanym systemem klasy NT. Jak widzę, czytałeś FAQ, więc wiesz, jak naleźy postępować z odgórnym edytowaniem rejestru i weryfikacją poprawnosci ścieźki do pliku userinit.exe, prawda? Oczywiście litery partycji systemowej nie zmieniałeś?
Amon–Ra
Dodano
02.03.2006 13:56:38
xnemo
Dodano:
01.03.2006 22:07:36
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1