Problem z LCD panoramicznym HP w2007v w WinXP
Witam
Ktoś się spotkał może z problemem z panoramicznym monitorem 20" HP w2007v, a problem jest następujący:
po odłączeniu poprzedniego monitora i przestawieniu sterownika na Monitor P&P, a następnie zmianie na sterownik HP
wszystko było OK. Po następnym uruchomieniu windows ustawił monitor na domyślny i przestał wykrywać właściwy monitor.
Po wskazaniu na sterowniki (najnowsze ze strony HP jak i z płytki) coś tam mieli i na końcu pisze Nieprawidłowe dane.
Sterowniki do karty graf. też świeżo ściągnąłem (ATI Radeon X550). Nawet oprogramowanie monitora nie wykrywa go jako HP. Ustawienie Support DDC w monitorze mam na On. W zakładce Zarządzanie kolorem nie mogę ustawić żadnego profilu ICM, bo piszę, że dany profil nie jest właściwy. Nie wiem, czy instalator oprogamowania nie namieszał coś w rejestrach, ale nie wiem gdzie szukać wpisów dotyczących monitora.
Jak podłączę stary monitor Samsung SyncMaster też LCD, to winda go wykrywa. Po zamianie znowu to samo.
Póki co zamieniłem pliki inf i mogę ustawić właściwą rozdzielczość tzn. 1650x1080, ale martwi mnie to, że monitor nie komunikuje się z kartą i systemem we właściwy sposób.
Wyczytałem w internecie, że winda ma problem z rozdzielczością 1650x1080, ale nie jestem fachowcem.
Za wszelkie info będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Devilyn
Odpowiedzi: 1
[quote]winda ma problem z rozdzielczością 1650x1080[/quote] - e... tam ( przynajmniej przez DVI - pod D-SUB nie sprawdzałem ).
Zobacz inną wersję ATI - starszą - bo 7.9 są na pewno skopane ( jak jest z 7.10 nie sprawdzałem ).
Odinstaluj ATI, odinstaluj mopnitor - zainstaluj ATI i podaj *.inf monitora.
Strona 1 / 1