Problem z lanem
Witam;
Chcemy z kumplem połączyć nasze kompy poprzez zwykłe karty sieciowych Planet i request – kablem.
I w tym momencie pojawia się problem poniewaź w grach się ' nie widzimy' a kiedy on udostępnia dyski to ja ich nie widze nie moge równieź wejść do niego do kompa ale kiedy ja udostępnie to on moźe buszować po moim dysku? dlaczego?
w XP ustawialiśmy IP i maske podsieci; kiedy ustwaliśmy na auoto. to terz kicha?
Co jest nie tak? co mamy zrobić aby nasze kompy widziały się w sieci??
Z góry dzięki.
Chcemy z kumplem połączyć nasze kompy poprzez zwykłe karty sieciowych Planet i request – kablem.
I w tym momencie pojawia się problem poniewaź w grach się ' nie widzimy' a kiedy on udostępnia dyski to ja ich nie widze nie moge równieź wejść do niego do kompa ale kiedy ja udostępnie to on moźe buszować po moim dysku? dlaczego?
w XP ustawialiśmy IP i maske podsieci; kiedy ustwaliśmy na auoto. to terz kicha?
Co jest nie tak? co mamy zrobić aby nasze kompy widziały się w sieci??
Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 5
no panowie, jesli zastosujecie sie do opisu el nina na pewno siec ruszy. gorzej gdy juz sami cos namotaliscie i teraz trzeba to odkrecic. w podlaczeniu dwoch kompow nie ma wiekszej filozofii.
netbios przez tcp/ip wlaczony? usluga przegladarki wlaczona?
no panowie, jesli zastosujecie sie do opisu el nina na pewno siec ruszy. gorzej gdy juz sami cos namotaliscie i teraz trzeba to odkrecic. w podlaczeniu dwoch kompow nie ma wiekszej filozofii.
U mnie jest ten sam problem. :(
Na razie brak pomysłu na jego rozwiązanie ale jak cosik sie urodzi :wink: to dam znać
Na razie brak pomysłu na jego rozwiązanie ale jak cosik sie urodzi :wink: to dam znać
zacznij od przyklejonego artka w tym dziale autorstwa el nino. tam jest prawie wszystko o tym jak podlaczyc i skonfigurowac dwa kompy do pracy w sieci.
Przede wszyzstkim ta sama grupa robocza. No i oczywiscie udostępnianie plików. Taka sama zawartość okna we właściwościach połączenie (wystarczy klient sieci MS NEtworks oraz protokół TCP/IP dla karty sieciowej.. no i oczywisćie udostęnianie)
Strona 1 / 1