problem z ładowaniem xp
mam taki głupi problem ktury bardzo mnie irytuje
gdy włanczam kompa to mam dwa systemy windows xp na liście systemów operacyjnych do wyboru
jak sie jedenego z nich pozbyc
mam zainstalowany jeden xp a nie dwa
stało sie tak po reinstalacji win xp
gdy włanczam kompa to mam dwa systemy windows xp na liście systemów operacyjnych do wyboru
jak sie jedenego z nich pozbyc
mam zainstalowany jeden xp a nie dwa
stało sie tak po reinstalacji win xp
Odpowiedzi: 15
smoczek:[...]wystaczy zastopic i nie wyskoczy nam na przyklad komunikat ze komputer nie widzi systemu z drugiej partycji[...]
Smoczek: przetestuj sobie ten sposób, polecam.
Zastąpienie tylko plików nic nie da...
a gdy sie ma dwa systemy najlepiej zrobic sobie kopie tych kilku plikow z dysku C, dzieki temu jak sie cos skopie albo bedzie sie chcialo zrobic formacik to wystaczy zastopic i nie wyskoczy nam na przyklad komunikat ze komputer nie widzi systemu z drugiej partycji :D po co z tym grzebac jak mozna miec kilku kilobajtowa kopie na przyszlosc :)
pozdro
pozdro
Kurza twarz – fuckt :P .
No ale tak to juz jest jak sie samemu nie sprawdzi :oops: :mrgreen: .
No ale tak to juz jest jak sie samemu nie sprawdzi :oops: :mrgreen: .
EL NINO:A ...
... licz kurna :P .
Na klawiaturce przycisk Windows – wysuwa sie menu start, ze dwa razy szczalka w gore i Enterek. A pozniej "msconfig" i Enterek :wink: . Nie mow, ze mysz musisz miec do tego :mrgreen: .
I tak mnie nie przekonałeś :mrgreen:
Tego, źe jakoś tam edycji nie ma to juź się nie czepnę :wink:
A ja mam tak:
Klikam skrót do Total Commander'a (mam domyślnie widok dysku C i D, i odkryte pliki ukryte), klikam na pliku boot.ini, F4 na klawiaturce i juź mogę edytować === 2 kliki myszką + 1 klawisz :D
Klikam skrót do Total Commander'a (mam domyślnie widok dysku C i D, i odkryte pliki ukryte), klikam na pliku boot.ini, F4 na klawiaturce i juź mogę edytować === 2 kliki myszką + 1 klawisz :D
A ...
Na klawiaturce przycisk Windows – wysuwa sie menu start, ze dwa razy szczalka w gore i Enterek. A pozniej "msconfig" i Enterek :wink: . Nie mow, ze mysz musisz miec do tego :mrgreen: .
EL NINO:A po to, zeby po mojemu mniej sie naklikac :mrgreen: .Rebe:EL NINO , mars28 – a po co? (...)
A msconfig to w uruchom siłom woli wstawiamy ? :lol: :wink:
Żebym Ci nie przeliczył "klików" :P
A po to, zeby po mojemu mniej sie naklikac :mrgreen: .Rebe:EL NINO , mars28 – a po co? (...)
dzieki nie spodziewałem sie az tylu wariantów zrobienia jednego
to forum jest spoko i chwała jego twórcom
wielkie dzięki
to forum jest spoko i chwała jego twórcom
wielkie dzięki
mars28:Rebe: kaźdy sposób jest dobry.
Oczywiście masz rację, ale ...... jeźeli mam się "dogrzebywać" przez pokazywanie, zmianę atrybutów itp. to rosnie szansa, źe w konsekwencji zrobię więcej niź chciałem – kwestia bezpieczeństwa.
Potem zaś okaźe się, źe skopałem coś dodatkowo bom zapomniał "powrotnie" ukryć.
Rebe: Po to, źeby usunąć zbędny wpis. :D Kaźdy sposób jest dobry.
EL NINO , mars28 – a po co?
Przecieź z apletu mój komputer ( system) przez właściwości – zaawansowane jest wejście do uruchamianie i odzyskiwanie i tam w sekcji uruchamianie systemu jest opcja bezpośredniej edycji boot.ini.
Wystarczy usunąć zbędną linię i po kłopocie.
Przecieź z apletu mój komputer ( system) przez właściwości – zaawansowane jest wejście do uruchamianie i odzyskiwanie i tam w sekcji uruchamianie systemu jest opcja bezpośredniej edycji boot.ini.
Wystarczy usunąć zbędną linię i po kłopocie.
Oczywiście moźesz to teź zrobić zwykłym notatnikiem, ten plik znajduje się na dysku C. Jeśli go nie widzisz tzn. źe masz w Eksploratorze włączoną opcję "Nie pokazuj plików ukrytych i systemowych", zaznacz "Pokaź wszystkie pliki" i się pojawi.
Oczywiscie zartujesz sobie z kolegi ?Orzeł:FORMAT C: :) tylko tak.
maltes, w msconfig masz zakladke boot.ini. Wyedytuj sobie w ten sposob ten plik i usun niepotrzebny wpis dotyczacy nieistniejacego systemu. Jak powinna wygladac prawidlowa zawartosc tego pliku (boot.ini) ? Znajdziesz nawet na forum.
FORMAT C: :) tylko tak. (chyba) bo masz bootloadera zainstalowanego na tym dysku . jakbyś sformatował całkiem ta partycje to problemu by nie było.
Strona 1 / 1