Problem z łączem???? Proszę o pomoc!!
Hej. Mam takiego zonka.I nie wiem co jest.
Posiadam Neostradę 256 (normalnie pokazuje mi jednak 325 Kb/s :P), ale jak ściągam siakieś pliki np. torrenta, maksymalna przepustowość łącza wynosi 30 Kb/s.I nie dyga więcej.W programie do torrenta mam ustawione wszystko bez limitu, jedynie upload ograniczam,źeby mi łącza nie zamulało.Jak cisnę coś bezpośredio z neta, to teź nie dyga więcej niź 30 Kb/s.
W czym moźe tkwić problem?Proszę o pomoc.
Posiadam Neostradę 256 (normalnie pokazuje mi jednak 325 Kb/s :P), ale jak ściągam siakieś pliki np. torrenta, maksymalna przepustowość łącza wynosi 30 Kb/s.I nie dyga więcej.W programie do torrenta mam ustawione wszystko bez limitu, jedynie upload ograniczam,źeby mi łącza nie zamulało.Jak cisnę coś bezpośredio z neta, to teź nie dyga więcej niź 30 Kb/s.
W czym moźe tkwić problem?Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 3
kilobity dzielisz przez 8 i masz kilobajty! Neostrada pokazuje ci prędkości w kilobitach a bitcomet w kilobajtach!
80kbit/s = 10KB/s
128kbit/s = 16KB/s
160 kbit/s = 20KB/s
256 kbit/s = 32KB/s
320 kbit/s = 40KB/s
512 kbit/s = 60KB/s
A więc wszystko się zgadza, a z tym źe pisze ci 324 to dośc powszechne zjawisko jesli chodzi o te gporgramy NEO+
128kbit/s = 16KB/s
160 kbit/s = 20KB/s
256 kbit/s = 32KB/s
320 kbit/s = 40KB/s
512 kbit/s = 60KB/s
A więc wszystko się zgadza, a z tym źe pisze ci 324 to dośc powszechne zjawisko jesli chodzi o te gporgramy NEO+
poczytaj w necie na temat Kbps i kB/s i wtedy zrozumiesz róznice między posiadniem łacza 256Kbps a transferem 30kb/s
co zas sie tyczy ty 325 to spotkalem sie z tym tylko w neostradzie a za telekomuna nikt nie trafi
co zas sie tyczy ty 325 to spotkalem sie z tym tylko w neostradzie a za telekomuna nikt nie trafi
Strona 1 / 1