Problem z kreatorem media center

Mam taki problem; gdy w swoim systemie windows media center uruchamiam program media center pojawia sie jego kreator który chce m in. przeprowadzic test mego połaczenia internetowego.
Moje ołaczenie to neostrada, modem sagem. Pojawia sie pole do wpisania hasła połaczenia telefonicznego.
Podaje wiec hasło dostepowe neo+ ale po kilku minutach 'testu' pojawia sie komunikat ze test sie nie udał.
Jaka moze byc tego przyczyna ze neo działa prawidłowo a program media center nie moze połaczyc sie z netem :?:
Mam zainstalowane wszystko czego ten system wymaga czyli SP2 I ROLLUP2
Prosze o pomoc :)

Odpowiedzi: 6

A tobie Misiu dzieki za porade :D
Rzeczywiscie okazało sie ze kombinacja 'alt + del ' pokazuje to co jest pod plansza media center a tam były pytania firewalla o pozwolenie na połaczenie :?
wlodarek1
Dodano
26.03.2006 21:01:28
A przeciez ja nie mam wisty tylko xp media center :D
wlodarek1
Dodano
26.03.2006 20:58:37
pamietaj ze wista ma juz wbudowany Firewal!! wiec moze sie zgryza z tym twoim i dlatego brak połonczenia??
webhagi
Dodano
26.03.2006 20:50:51
wlodarek1:
Plansza media center zajmuje cały ekran wiec nawet jesli takie pytanie by sie pojawiło to nie mam jak na nie odpowiedziec

To bardzo proste, najlepiej dodaj sobie ten test do firewalla, a jeśli tego nie umiesz to podczas testu sprawdź czy nic Ci się nie załączyło po przez następującą kombinację klawiszy "alt+tab" I wtedy będziesz wiedział czy Ci się coś załączyło, np. pytanie w firewall czy chcesz przepuścić połączenie.
**Mis**
Dodano
25.03.2006 19:46:00
Nie pisze nic o przyczynie tylko tyle ze test nie powiódł sie :cry: :cry:
Antywirus Bitdefender którego uzywam ma wbudowany firewall i podejrzewam ze on moze byc przyczyna
bo jest tam opcja 'ładuj ustawienia zapory'
ale nie mam pojecia jak to zrobic i nie jestem pewny tylko przypuszczam ze to moze byc przyczyna bo gdy jakikolkwiek program uruchamiam 1 raz to bitdefender pyta sie czy zezwolic temu programowi na połaczenie z netem . Plansza media center zajmuje cały ekran wiec nawet jesli takie pytanie by sie pojawiło to nie mam jak na nie odpowiedziec :cry: :cry:
wlodarek1
Dodano
25.03.2006 19:42:01
wlodarek1:
Podaje wiec hasło dostepowe neo+ ale po kilku minutach 'testu' pojawia sie komunikat ze test sie nie udał.

I to wszystko nie pisze dlaczego test nie powiudł się lub coś w tym stylu :?:
**Mis**
Dodano
25.03.2006 19:30:42
wlodarek1
Dodano:
25.03.2006 19:00:06
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1