Problem z koszem!!!
Po odinstalowaniu z mojego XP profesional programu Norton Utilities pozostal mi "ponortonowski kosz" tzw "norton protected recycle bin". Problem jest nastepujacy w jaki sposob powrocic do starego normalnego kosza ktory nazywalby sie normalnie, otwieralby sie normalnie (ten niechce sie otwierac po dwukrotnym kliknieciu – wyskakuje informacja iz z plikiem tym nie jest skojarzony odpowiedni pogram) wielkie dzieki dla wszystkich madrzejszych za informacje!!!
Odpowiedzi: 11
no i niestety Rebe nie udalo sie. klucz ten musialem dorobic zgodnie ze wskazowkami a kosz nadal nie podpisany i nie otwieraja się "własciwosci". hmmm moze jeszcze jakies pomysły ktos ma?? jak nie to trza bedzie sie przyzwyczaic do kosza bez nazwy i własciwosci mowi sie trudno choc chetnie skorzystam z kolejnych pomysłow.
Sorry – tam jest ład – pominąłem jedne składnik klucza: ....windowsShellNoRoamMUICache
i tam ppm – nowy – wartość ciągu i nadaj jej nazwę :
@C:WINDOWSsystem32SHELL32.dll,–8964
a jako dane wartości kosz
Wystarczy jeźeli w regedit wpiszesz MUICache – pierwszy znaleziony wynik to ta pozycja – sprawdź czy jednak nie masz tam zamiast "kosz" innego wpisu typu "recycle ...."
i tam ppm – nowy – wartość ciągu i nadaj jej nazwę :
@C:WINDOWSsystem32SHELL32.dll,–8964
a jako dane wartości kosz
Wystarczy jeźeli w regedit wpiszesz MUICache – pierwszy znaleziony wynik to ta pozycja – sprawdź czy jednak nie masz tam zamiast "kosz" innego wpisu typu "recycle ...."
prosba do Rebe! klucza takiego nie mialem ....MUICache wiec go dorobilem ale cos nie dziala pewno cos nie tak zrobilem bo to dla mnie pierwszy raz w dorabianiu kluczy :) prosilbym o instrukcje dla poczatkujacych jak ten klucz dorobic wtedy bede wiedzial czy dobrze to zrobilem i poprostu nie dziala badz zrobie to wlasciwie. Dzieki.
zs21906:Dzieki El Nino. pomoglo w polowie. kosz mozna juź otworzyc podwojnym kliknieciem ale nadal jest bez podpisu, nie mozna zmienic nazwy i nie dzialaja wlasciwosci. jesli ktos by mial jeszcze jeakies koncepcje co do problemu prosze o podpowiedz co dalej zrobic. DZIEKI!
Sprawdząłeś ten klucz podany przeze mnie– w tym topicu co go EL NINO wygrzebał?
Moźe go nie masz ? – Dopisz, wpisz "kosz" i powinno być.
Dzieki El Nino. pomoglo w polowie. kosz mozna juź otworzyc podwojnym kliknieciem ale nadal jest bez podpisu, nie mozna zmienic nazwy i nie dzialaja wlasciwosci. jesli ktos by mial jeszcze jeakies koncepcje co do problemu prosze o podpowiedz co dalej zrobic. DZIEKI!
O koszu przerabialim tu :P : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=13470
Kiedyś sprawdzałem wpis –"kosz" i miejsce jego zmiany.
Niestety nie pamiętam na jakim forum to było , a przerabiać tego przez regedit mi się nie chce.
Sprawdź jeszcze ew coś takiego – usuń kosz i zrestartuj. powinien zostać przywrócony i moźe zadziała poprawnie.
Jeźeli nie ot jeszcze sfc/scannow z wiersza polecenia.
Niestety nie pamiętam na jakim forum to było , a przerabiać tego przez regedit mi się nie chce.
Sprawdź jeszcze ew coś takiego – usuń kosz i zrestartuj. powinien zostać przywrócony i moźe zadziała poprawnie.
Jeźeli nie ot jeszcze sfc/scannow z wiersza polecenia.
niestety nie pomoglo :( zniknal tylko podpis kosza na pulpicie ale nadal sie nie otwiera a na dodatek zniknela mozliwosc sprawdzenia "wlasciwosci" po kliknieciu prawym na kosz. Jakies inne pomysly?
niestety nie pomoglo :( zniknal tylko podpis kosza na pulpicie ale nadal sie nie otwiera a na dodatek zniknela mozliwosc sprawdzenia "wlasciwosci" po kliknieciu prawym na kosz. Jakies inne pomysly?
wpisz "norton protected" w regedit i wykasuj klcze
Strona 1 / 1