Problem z kopiowaniem plików

Witam,
mam windows xp proffesional i mam nastepujący kłopot , otóź ostatnio zrobiło mi się tak ze gdy komputerek chodzi powiedzmy dwie godzinki to przestaje istniec mozliwość kopiowania. Bez względu na to czy zrobimy to Ctrl + C czy po przez naciśnięcie prawego przycisku myszki wklejenie pliku jest nie moźliwe. Zakładka wklej pod prawym przyciskiem jest niedostępna tak jak bym nic nie skopiował , nie działa równieź wtedy Ctrl + V . Wiecie co to moźe być? Zaznaczam ze pare michów było dobrze. Wczraj miałem tego dosyć to cofnołem system do początku miesiąca i wczoraj było dobrze ale dziś się to powtórzyło. Jeźeli zrestartuje komputer to znow na jakieś 2 h mam spokój z tym fantem. Prosze pomóźcie mi jakoś bo jest mi ta funkcja bardzo potrzebna :). Jeźeli coś to mam komputer Athlon barton 2500 256 MB RAM na Epoxie.

Odpowiedzi: 3

Uruchom wiesz poleceń i wydaj polecenie sfc /scannow aby sprawdzic poprawność plików systemowych, gdy zajdzie potrzeba włoźenienia płyty instalacyjnej do napędu to ją włóź, byc moźe jakieś pliki systemowe zostały zamienione lub uszkodzone.
Spróbuj zastosować się do tego, ale nie gwarantuje źe przyniesie to rozwiazanie Twojego problemu.
Sprawdz takźe system na obecność infekcji programem antywirusowym.
McScr@by
Dodano
22.07.2004 23:45:16
Pomoglo na pare minut , potem wyskoczył jakis błąd internet explorer i jest to samo :(. Dodam jeszcze ze tekstu tez nie moge kopiowac...
_yoshimitsu_
Dodano
22.07.2004 13:53:08
_yoshimitsu_:
Witam,
mam windows xp proffesional i mam nastepujący kłopot , otóź ostatnio zrobiło mi się tak ze gdy komputerek chodzi powiedzmy dwie godzinki to przestaje istniec mozliwość kopiowania. Bez względu na to czy zrobimy to Ctrl + C czy po przez naciśnięcie prawego przycisku myszki wklejenie pliku jest nie moźliwe. Zakładka wklej pod prawym przyciskiem jest niedostępna tak jak bym nic nie skopiował , nie działa równieź wtedy Ctrl + V . Wiecie co to moźe być? Zaznaczam ze pare michów było dobrze. Wczraj miałem tego dosyć to cofnołem system do początku miesiąca i wczoraj było dobrze ale dziś się to powtórzyło. Jeźeli zrestartuje komputer to znow na jakieś 2 h mam spokój z tym fantem. Prosze pomóźcie mi jakoś bo jest mi ta funkcja bardzo potrzebna :). Jeźeli coś to mam komputer Athlon barton 2500 256 MB RAM na Epoxie.

Moźe tutaj pomóc zainstalowanie programu TotalCopy.
Tomi_323
Dodano
22.07.2004 13:41:05
_yoshimitsu_
Dodano:
22.07.2004 12:37:33
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1