problem z kopiowaniem plików na twardziela
witam od duszego czasu mam problem z kopiowaniem plików na twardziela .przy kopiowaniu plików z cd na twardy strasznie tnie mi sie komp ,tak bardzo ze w tym czasie nie mozna z niego korzystac czym to moźe byc spowodowane ???. Dzieki za pomoc!!!
Odpowiedzi: 20
raczej przy kopiowaniu jest spoku (procesor osioga 22% ) ale zauwazylem ze jak zmieniam foldery to procek podskakuje do 82% a nawet do 100%!!!!!
moze byc to tym spowodowane ?
moze byc to tym spowodowane ?
Takie cięcie się kompa moźe być spowodowane nie zainstaklowaniem steronika do płyty głównej, jeśli takowy jest zainstaluj, jeśli nie no to nie to... Kiedys teź miałem taki przypadek na płycie Mercury
Jak tak, to mi to raczej wyglada na standardowy problem na tym forum, czyli "uzycie procesora w 100%". jesli sie powtorzy to zprawdz w Menadzerze zadan czy przypadkiem jakis proces nie blokuje kompa, a jesli by tak bylo, to rozwiazanie znajdziesz w szukajce
wiedz niewiem o co chodzi ze sie wiesza!!!
ściągnelem orginalne sterowniki(nowe) z strony producenta .Moja karta tv to (avermedia phone98capyure98)
ale ja uzywam orginalnego opragramowania i sterowników od tunrra!
Nie. Bledy moga powodowac sterowniki tunera, lub program ktorego uzywasz – Borg, MoreTV...jaczek:czy to mogla byc przyczyną wieszanie sie komputera jak mialem wlonczony tuner
mam jeszcze takie jedno pytanko czy to mogla byc przyczyną wieszanie sie komputera jak mialem wlonczony tuner (przy oglodaniu telewizi)??
pomoglo dzieks za wszystko
jaczek:napewno go usunąc to jest bo to jest caly kanal podstawowy !!??????????
System go wykryje ponownie – a dysk i tak masz podłączony (nie wiedzieć dlaczego) na kanale pomocniczym (jako secondary).
napewno go usunąc to jest bo to jest caly kanal podstawowy !!??????????
jaczek:urządzenia poprzednie
tryb uzeadzenia : (w tyn polu nic niema)
tryb transferu :DMA jest dostepny
biezący tryb transferu: Multi–Word DMA tryb 2
Usuń ten kanał i uruchom komputer ponownie.
widze ze nie wyslalo zloncznika wiedz przepisze wszystko co tam pisze
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
podstawowy kanal IDE
ustawienia gowne
tryb ustawienia: automatycznie wykryte
urządzenia poprzednie
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
podstawowy kanal IDE
ustawienia gowne
tryb ustawienia: automatycznie wykryte
urządzenia poprzednie
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
podstawowy kanal patrz na zloncznik
A podstawowy kanał IDE teź jest w DMA czy PIO. Wgraj sterowniki do płyty głównej.
P.S: Taki lekki OT : z tego screena wynika źe na drugim kanale masz podłączony dysk (Tryb UDMA 5), ale moge sie mylić. Sprawdź jak masz na podstawowym kanale (PIO czy DMA)
P.S: Taki lekki OT : z tego screena wynika źe na drugim kanale masz podłączony dysk (Tryb UDMA 5), ale moge sie mylić. Sprawdź jak masz na podstawowym kanale (PIO czy DMA)
napisał gusioo Panel sterowania – system – menadźer urządzen – kontrolery IDE/ATAPI – Pomocniczy kanał IDE – Ustaw tam DMA, bo pewnie masz PIO.
tu jest wszystko wpoźo mam dma zresztą sam zobacz na zloncznik
tu jest wszystko wpoźo mam dma zresztą sam zobacz na zloncznik
Kaczor_ek7:w moim przypadku wystarczylo zmniejszenie rozdzielczosci z 1280x1024 na 1024x768
A co ma CD ROM do rozdzielczości ?
hm... tez mialem ten problem dlugo sie zastanawialem o co chodzi
w moim przypadku wystarczylo zmniejszenie rozdzielczosci z 1280x1024 na 1024x768
niewiem jaki to ma wplyw na prace kompa ale pomoglo (Zadziwiajaco blache rozwiazanie)
w moim przypadku wystarczylo zmniejszenie rozdzielczosci z 1280x1024 na 1024x768
niewiem jaki to ma wplyw na prace kompa ale pomoglo (Zadziwiajaco blache rozwiazanie)
Panel sterowania – system – menadźer urządzen – kontrolery IDE/ATAPI – Pomocniczy kanał IDE – Ustaw tam DMA, bo pewnie masz PIO.
moźe tym źe napęd ma problemy z odczytaniem płytki.
Strona 1 / 1