problem z kontami uytkownika

Zalozylem dwa konta: administratora i uzytkownika (z ograniczeniami).
Zpoziomu administratora chicalem zabronic dostepu do pewnego folderu. problem polega na tym ze:

– po zaznaczeniu odmow dla konta (grupy) uzytkownicy ja jako administrator (z konta administrator) tez nie moge wejsc do folderu???
zaznaczam ze odmawiam dostepu tylko dla uzytkownika!!!

oczywisciie moge odznaczyc restrykcje no ale to przeciez bez sensu!!!

– w narzedziach administracyjnych wszystko wyglada oki: moje konto nalezy tylko i wylacznie do grupy administratorzy, konto uzytkownika do grupy uzytkownicu...

o co chodzi...

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

Gdybys mial zamiar stosowac zasady grupy przy wiekszej ilosci uzytkownikow, to z pewnoscia lepiej byloby, gdybys zalozyl dodatkowa grupe nazywajc ja jakos i do niej dolozyl tych gagatkow. Wtedy spelnialoby to Twoje wymagania.
EL NINO
Dodano
13.03.2004 14:39:23
EL NINO:
Bo administrator to ... tez uzytkownik ? :D

naprawdę :D

a serio... myślałem źe grupy są poto by nie bawić się z kaźdym konten z osobna... i pewnie nawet po to są :D

pomalutku obczaimy tę microsoftową logikę :D
Anonymous
Dodano
13.03.2004 02:54:17
quentin:
z tym źe nadal nie rozumeiem dlaczego tak się zachowuje po nałoźeniu restrykcji na grupę uźytkownicy...
Bo administrator to ... tez uzytkownik ? :D
quentin:
a co z forum infojamy nie moge wejśc od jakiegoś czasu??
Cos sie komus popierdzielilo i zapomnialo dolozyc gdzies pewne rzeczy. Ale jutro, pojutrze juz bedzie dostepne.
quentin:
DZIEKI
Nie ma sprawy.
EL NINO
Dodano
12.03.2004 23:43:27
dzięki EL NINO jak zwykle jesteś skuteczny!!!

nie próbowalem wcześniej bo nie mialem tego konta na liście "Nazwa grupy lub uzytkownicy" trzeba było dodać...

z tym źe nadal nie rozumeiem dlaczego tak się zachowuje po nałoźeniu restrykcji na grupę uźytkownicy...ale to juz w następnym odcinku:)

DZIEKI

P>S>
a co z forum infojamy nie moge wejśc od jakiegoś czasu??
Anonymous
Dodano
12.03.2004 16:57:28
Probowales do odmowy dodac tylko konto tego uzytkownika ? A nie cala grupe ?
EL NINO
Dodano
12.03.2004 00:53:55
Anonymous
Dodano:
11.03.2004 20:29:23
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1