problem z konfiguracja sieci
witam.mam modem sony ericssona i korzystam z uslugi iPlus.jednak w pracy mam mozliwosc korzystania za posrednictwem karty pcmcia z sieci bezprzewodowej.laczy mnie bez problemow.jednak w momencie proby otworzenia dowolnej strony internetowej wystepuje blad.i komunikat ze nie mozna wyswietlic strony.bardzo prosze o pomoc.czy mam cos w ustwaiwniach zmieniac? juz wielu rzecyz probowalem ale nadal bezskutecznie
Odpowiedzi: 4
nie waźne czy pinguje czy nie – kaźdy program typu ping powinien zwracać IP, co było na rzeczy w tym temacie.
To chyba zly przyklad, bo tej strony np. u mnie nie da sie spingowac. :shock: Za kazdym razem pisze, ze uplynal limit czasu. Kiedy pinguje np. onet.pl – idzie bez problemu od 10–30ms, wp.pl czy interia.pl tak samo..., tylko nei centrumxp.pl Dziwne. :lol:
To tak gwoli ciekawostki, bo ja nie mam tutaj zadnego problemu, jak kolega, ktory zalozyl temat.
To tak gwoli ciekawostki, bo ja nie mam tutaj zadnego problemu, jak kolega, ktory zalozyl temat.
do gero: czy sieć WiFi nie wymaga czasem logowania? Jeśli loguje się do sieci bezproblemowo, ale nie masz dostępu do zasobów sieciowych tzn., źe logowanie jest wymagane na 100%. Spytaj administratora, jak załoźyć konto (najczęściej konta są zakładane na MACa).
do szulcik: najprościej spingować adres www np. ping centrumxp.pl
do szulcik: najprościej spingować adres www np. ping centrumxp.pl
w jaki sposób moźna sprawdzić IP strony www ,którą w danej chwili przeglądam :?: :?: :?:
Strona 1 / 1