problem z konfiguracja sieci

witam.mam modem sony ericssona i korzystam z uslugi iPlus.jednak w pracy mam mozliwosc korzystania za posrednictwem karty pcmcia z sieci bezprzewodowej.laczy mnie bez problemow.jednak w momencie proby otworzenia dowolnej strony internetowej wystepuje blad.i komunikat ze nie mozna wyswietlic strony.bardzo prosze o pomoc.czy mam cos w ustwaiwniach zmieniac? juz wielu rzecyz probowalem ale nadal bezskutecznie

Odpowiedzi: 4

nie waźne czy pinguje czy nie – kaźdy program typu ping powinien zwracać IP, co było na rzeczy w tym temacie.
micio
Dodano
24.04.2006 02:26:39
To chyba zly przyklad, bo tej strony np. u mnie nie da sie spingowac. :shock: Za kazdym razem pisze, ze uplynal limit czasu. Kiedy pinguje np. onet.pl – idzie bez problemu od 10–30ms, wp.pl czy interia.pl tak samo..., tylko nei centrumxp.pl Dziwne. :lol:
To tak gwoli ciekawostki, bo ja nie mam tutaj zadnego problemu, jak kolega, ktory zalozyl temat.
Anonymous
Dodano
24.04.2006 02:21:20
do gero: czy sieć WiFi nie wymaga czasem logowania? Jeśli loguje się do sieci bezproblemowo, ale nie masz dostępu do zasobów sieciowych tzn., źe logowanie jest wymagane na 100%. Spytaj administratora, jak załoźyć konto (najczęściej konta są zakładane na MACa).

do szulcik: najprościej spingować adres www np. ping centrumxp.pl
micio
Dodano
14.04.2006 21:04:07
w jaki sposób moźna sprawdzić IP strony www ,którą w danej chwili przeglądam :?: :?: :?:
szulcik
Dodano
14.04.2006 20:05:34
gero
Dodano:
13.04.2006 14:11:25
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1