Problem z konfiguracją Outlooka

Witam!
Nie potrafię skonfigurować skrzynki w Outlooku (zarówno dla poczty w onecie jak i w wp).
Posiadam Windowsa XP. Z internetem łączę się poprzez Neostradę TP.
Dotychczas nigdy nie miałam z tym problemu..
Oto komunikat, który wyświetla się przy próbie pobierania poczty:
"Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E".
Proszę o pomoc..

Odpowiedzi: 14

Nie przejmuj sie – kazdemu moze sie zdarzyc, ale nie kazdy sie przyzna :wink: .
EL NINO
Dodano
11.01.2005 23:56:37
Wyobraźnia jest waźniejsza niź wiedza
P.S. Ale i tak czasami ręce opadają.To do mnie pasuje
Ja uzywam Office Qutlok na na liscie miałem
Qutlok Express i to zaznaczyłem,czy ja mam cos na swoje wytłumaczenie–nie przemęczenie całosciowe
Zobacze jak to teraz działa (ale inni bedą wiedzieli jakich błędów nie powinno sie popełniać.Dzięki
Pozdrawiam
Amator
Dodano
11.01.2005 23:18:04
Amator:
czy internet Explorer teź musi byc dodany do wyjątków
Nie, nie musi.
Co do Twojego problemu, tak jednoznacznie nie mozna okreslic co powoduje te szopki. Niektorzy podaja rowniez antywirus jako jeden z powodow – jego zalaczone skanowanie poczty przychodzacej. Wymieniane jest rowniez nawet obciazenie sieci a tym samym wina po stronie Twojego dostawcy internetu.
Zerknij jesli masz Nortona jako antywir –> http://www.mcse.ms/message1314413.html
EL NINO
Dodano
11.01.2005 21:36:12
Najpierw Dzieki za odpowiedź.Ten komunikat wystepuje czasami.Wszedlem na ten adres zrobiłem tak jak napisałeś dodaj Outlooka do wyjatkow i jak otworzyłem pocztę to sie udało (narazie).Czy to nie dziwne źe dostaję sie do poczty wchodząc do Onet i tam normalnie otwieram.,ale myslę źe całą przyczyną
był ten wyjątek.Przepraszam moźe za głupie pytanie a czy internet Explorer teź musi byc dodany do wyjątków
Juz poczwaliłem sie ze działa wszystko a tu znów ten przklety komunikat
Pozdrawiam
Amator
Dodano
11.01.2005 19:13:47
Amator:
... az sie boje odpowiedzi EL NINO....
Niby gryze czy co ? :wink:

Tak jest za kazym razem, czy tylko czasami ? Probowales dodac Outlooka do wyjatkow ? Przeczytaj –> http://support.microsoft.com/?kbid=813514
EL NINO
Dodano
11.01.2005 13:37:29
To moźe jeszcze ja ,chodzi o poczte przychodzącą
Mam Prośbę juź róźne rzeczy robiłem od dzwoniłem do Onet i administratora Chello. Chodzi o pocztę mogę wysyłać a przy przyjmowaniu dostaję taki komunikat
Zadanie (moja poczta) wysyłanie zgłosiło błąd (0x80042108)Program Outlook nie moźe połączyć się z serwerem poczty przychodzącej (POP3). W razie kontynuacji odbierania tej wiadomości , skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP).Uwierzytelnienie mam zaznaczone i uźyj tych samych ustawień Moźe jeszcze cos w zaporze (SP2)trzeba ustawić .Program to Microsoft Office 2003
U kolegi wyźej był inny nr.błędu dlatego pozwoliłem sobie na napisanie tego postu i az sie boje odpowiedzi EL NINO.Chyba mam jakiś nie fart źe teraz coraz wiecej rzeczy mi nawala .Firewalla oprócz w SP2 nie mam.W tym adresie który podał EL NINO wpisałem numer błędu i nic nie ma na ten temat
Pozdrawiam
Amator
Dodano
10.01.2005 22:57:01
Niekiedy serwery w godzinach szczytu są nieosiągalne delikatnie mówiąc.. czasami tak się dzieje.. natomiast jeśli to juź dłuźej trwa to:

jeźeli uźywasz outlook 2003 to:
Narzędzia –> konta e–mail –> zaznacz zmień istniejące konto e–mail –> wybierz konto –> przycisk zmień –> przycisk więcej ustawień –> zakładka serwer wychodzący –> zaznacz serwer wychodzący wymaga uwierzytelnienia (zaznaczone uźyj tych samych ustawień co dla serwera przychodzącego) –> {ok}

jeźeli uźywasz outlook express to:
Narzedzia –> konta –> zakładka poczta –> podświetl konto –> [właściwości] –> zakładka serwery –> zaznacz pod serwer poczty wychodzącej serwer wymaga uwierzytelnienia –> zastosuj

Poza tym zeskanuj kompa jakimś antywirem i zciągnij ad–aware na robale:) ––> czasami one blokują port poczty..
Jak dalej nic to zaluguj się przez przeglądarke na konto i DOKŁADNIE przeczytaj ustawienia jakie nalezy wprowadzić do programów pocztowych i sprawdź swoje..
aha! na onecie nazwa uźytkownika MUSI być wpisany pełny adres e–mail z @.. np ania@op.pl a NIE po prostu ania
mmaryan
Dodano
08.01.2005 03:22:58
nie mam zainstalowanego zadnego nortona poza commanderem
krysia
Dodano
02.01.2005 20:13:24
Krysia uźywasz Nortona firewalla lub innego ogniomurka?
Seeker
Dodano
02.01.2005 15:39:00
Hmmm.. Trochę to skomplikowane.. Nie zabardzo zrozumiałam co właściwie mam zrobić..
krysia
Dodano
02.01.2005 14:38:37
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;191687
EL NINO
Dodano
02.01.2005 01:05:18
Moźe dodam jeszcze, źe problemy rozpoczęły się po przeinstalowaniu Windowsa.. Problem tkwi moźe gdzieś indziej – nie w samym Outlooku.. Zresztą – sama nie wiem.. :–(
krysia
Dodano
01.01.2005 23:42:24
Niestety to nic nie pomogło. Nadal pojawia się ten komunikat.
krysia
Dodano
01.01.2005 23:29:08
Konta pocztowe na tych portalach wymagaja uwierzytelnienia. jezeli masz konto juz skonfigurowane to zrob nastepujaco
wejdz w Outlook'a kliknij w narzedzia/konta/ wybierz zakladke poczta nastepnie zaznacz jedno konto (np. wp) kliknij wlasciwosci, nastepnie zakladke serwery i na dole zaznacz "serwer wymaga uwierzytelnienia" potem zrobi sie aktywny przycisk ustawienia, klikniesz w niego, nastepnie wybierz Zaloguj uzywajac wpiszesz swoj login i haslo i na dole klikniesz "logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla" i nastepnie zapiszesz zmiany i powinno byc dobrze:)
halett
Dodano
01.01.2005 23:14:32
krysia
Dodano:
01.01.2005 23:10:06
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1