Problem z konfiguracją Outlooka
Witam!
Nie potrafię skonfigurować skrzynki w Outlooku (zarówno dla poczty w onecie jak i w wp).
Posiadam Windowsa XP. Z internetem łączę się poprzez Neostradę TP.
Dotychczas nigdy nie miałam z tym problemu..
Oto komunikat, który wyświetla się przy próbie pobierania poczty:
"Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E".
Proszę o pomoc..
Nie potrafię skonfigurować skrzynki w Outlooku (zarówno dla poczty w onecie jak i w wp).
Posiadam Windowsa XP. Z internetem łączę się poprzez Neostradę TP.
Dotychczas nigdy nie miałam z tym problemu..
Oto komunikat, który wyświetla się przy próbie pobierania poczty:
"Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E".
Proszę o pomoc..
Odpowiedzi: 14
Nie przejmuj sie – kazdemu moze sie zdarzyc, ale nie kazdy sie przyzna :wink: .
Wyobraźnia jest waźniejsza niź wiedza
P.S. Ale i tak czasami ręce opadają.To do mnie pasuje
Ja uzywam Office Qutlok na na liscie miałem
Qutlok Express i to zaznaczyłem,czy ja mam cos na swoje wytłumaczenie–nie przemęczenie całosciowe
Zobacze jak to teraz działa (ale inni bedą wiedzieli jakich błędów nie powinno sie popełniać.Dzięki
Pozdrawiam
P.S. Ale i tak czasami ręce opadają.To do mnie pasuje
Ja uzywam Office Qutlok na na liscie miałem
Qutlok Express i to zaznaczyłem,czy ja mam cos na swoje wytłumaczenie–nie przemęczenie całosciowe
Zobacze jak to teraz działa (ale inni bedą wiedzieli jakich błędów nie powinno sie popełniać.Dzięki
Pozdrawiam
Nie, nie musi.Amator:czy internet Explorer teź musi byc dodany do wyjątków
Co do Twojego problemu, tak jednoznacznie nie mozna okreslic co powoduje te szopki. Niektorzy podaja rowniez antywirus jako jeden z powodow – jego zalaczone skanowanie poczty przychodzacej. Wymieniane jest rowniez nawet obciazenie sieci a tym samym wina po stronie Twojego dostawcy internetu.
Zerknij jesli masz Nortona jako antywir –> http://www.mcse.ms/message1314413.html
Najpierw Dzieki za odpowiedź.Ten komunikat wystepuje czasami.Wszedlem na ten adres zrobiłem tak jak napisałeś dodaj Outlooka do wyjatkow i jak otworzyłem pocztę to sie udało (narazie).Czy to nie dziwne źe dostaję sie do poczty wchodząc do Onet i tam normalnie otwieram.,ale myslę źe całą przyczyną
był ten wyjątek.Przepraszam moźe za głupie pytanie a czy internet Explorer teź musi byc dodany do wyjątków
Juz poczwaliłem sie ze działa wszystko a tu znów ten przklety komunikat
Pozdrawiam
był ten wyjątek.Przepraszam moźe za głupie pytanie a czy internet Explorer teź musi byc dodany do wyjątków
Juz poczwaliłem sie ze działa wszystko a tu znów ten przklety komunikat
Pozdrawiam
Niby gryze czy co ? :wink:Amator:... az sie boje odpowiedzi EL NINO....
Tak jest za kazym razem, czy tylko czasami ? Probowales dodac Outlooka do wyjatkow ? Przeczytaj –> http://support.microsoft.com/?kbid=813514
To moźe jeszcze ja ,chodzi o poczte przychodzącą
Mam Prośbę juź róźne rzeczy robiłem od dzwoniłem do Onet i administratora Chello. Chodzi o pocztę mogę wysyłać a przy przyjmowaniu dostaję taki komunikat
Zadanie (moja poczta) wysyłanie zgłosiło błąd (0x80042108)Program Outlook nie moźe połączyć się z serwerem poczty przychodzącej (POP3). W razie kontynuacji odbierania tej wiadomości , skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP).Uwierzytelnienie mam zaznaczone i uźyj tych samych ustawień Moźe jeszcze cos w zaporze (SP2)trzeba ustawić .Program to Microsoft Office 2003
U kolegi wyźej był inny nr.błędu dlatego pozwoliłem sobie na napisanie tego postu i az sie boje odpowiedzi EL NINO.Chyba mam jakiś nie fart źe teraz coraz wiecej rzeczy mi nawala .Firewalla oprócz w SP2 nie mam.W tym adresie który podał EL NINO wpisałem numer błędu i nic nie ma na ten temat
Pozdrawiam
Mam Prośbę juź róźne rzeczy robiłem od dzwoniłem do Onet i administratora Chello. Chodzi o pocztę mogę wysyłać a przy przyjmowaniu dostaję taki komunikat
Zadanie (moja poczta) wysyłanie zgłosiło błąd (0x80042108)Program Outlook nie moźe połączyć się z serwerem poczty przychodzącej (POP3). W razie kontynuacji odbierania tej wiadomości , skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP).Uwierzytelnienie mam zaznaczone i uźyj tych samych ustawień Moźe jeszcze cos w zaporze (SP2)trzeba ustawić .Program to Microsoft Office 2003
U kolegi wyźej był inny nr.błędu dlatego pozwoliłem sobie na napisanie tego postu i az sie boje odpowiedzi EL NINO.Chyba mam jakiś nie fart źe teraz coraz wiecej rzeczy mi nawala .Firewalla oprócz w SP2 nie mam.W tym adresie który podał EL NINO wpisałem numer błędu i nic nie ma na ten temat
Pozdrawiam
Niekiedy serwery w godzinach szczytu są nieosiągalne delikatnie mówiąc.. czasami tak się dzieje.. natomiast jeśli to juź dłuźej trwa to:
jeźeli uźywasz outlook 2003 to:
Narzędzia –> konta e–mail –> zaznacz zmień istniejące konto e–mail –> wybierz konto –> przycisk zmień –> przycisk więcej ustawień –> zakładka serwer wychodzący –> zaznacz serwer wychodzący wymaga uwierzytelnienia (zaznaczone uźyj tych samych ustawień co dla serwera przychodzącego) –> {ok}
jeźeli uźywasz outlook express to:
Narzedzia –> konta –> zakładka poczta –> podświetl konto –> [właściwości] –> zakładka serwery –> zaznacz pod serwer poczty wychodzącej serwer wymaga uwierzytelnienia –> zastosuj
Poza tym zeskanuj kompa jakimś antywirem i zciągnij ad–aware na robale:) ––> czasami one blokują port poczty..
Jak dalej nic to zaluguj się przez przeglądarke na konto i DOKŁADNIE przeczytaj ustawienia jakie nalezy wprowadzić do programów pocztowych i sprawdź swoje..
aha! na onecie nazwa uźytkownika MUSI być wpisany pełny adres e–mail z @.. np ania@op.pl a NIE po prostu ania
jeźeli uźywasz outlook 2003 to:
Narzędzia –> konta e–mail –> zaznacz zmień istniejące konto e–mail –> wybierz konto –> przycisk zmień –> przycisk więcej ustawień –> zakładka serwer wychodzący –> zaznacz serwer wychodzący wymaga uwierzytelnienia (zaznaczone uźyj tych samych ustawień co dla serwera przychodzącego) –> {ok}
jeźeli uźywasz outlook express to:
Narzedzia –> konta –> zakładka poczta –> podświetl konto –> [właściwości] –> zakładka serwery –> zaznacz pod serwer poczty wychodzącej serwer wymaga uwierzytelnienia –> zastosuj
Poza tym zeskanuj kompa jakimś antywirem i zciągnij ad–aware na robale:) ––> czasami one blokują port poczty..
Jak dalej nic to zaluguj się przez przeglądarke na konto i DOKŁADNIE przeczytaj ustawienia jakie nalezy wprowadzić do programów pocztowych i sprawdź swoje..
aha! na onecie nazwa uźytkownika MUSI być wpisany pełny adres e–mail z @.. np ania@op.pl a NIE po prostu ania
nie mam zainstalowanego zadnego nortona poza commanderem
Krysia uźywasz Nortona firewalla lub innego ogniomurka?
Hmmm.. Trochę to skomplikowane.. Nie zabardzo zrozumiałam co właściwie mam zrobić..
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;191687
Moźe dodam jeszcze, źe problemy rozpoczęły się po przeinstalowaniu Windowsa.. Problem tkwi moźe gdzieś indziej – nie w samym Outlooku.. Zresztą – sama nie wiem.. :–(
Niestety to nic nie pomogło. Nadal pojawia się ten komunikat.
Konta pocztowe na tych portalach wymagaja uwierzytelnienia. jezeli masz konto juz skonfigurowane to zrob nastepujaco
wejdz w Outlook'a kliknij w narzedzia/konta/ wybierz zakladke poczta nastepnie zaznacz jedno konto (np. wp) kliknij wlasciwosci, nastepnie zakladke serwery i na dole zaznacz "serwer wymaga uwierzytelnienia" potem zrobi sie aktywny przycisk ustawienia, klikniesz w niego, nastepnie wybierz Zaloguj uzywajac wpiszesz swoj login i haslo i na dole klikniesz "logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla" i nastepnie zapiszesz zmiany i powinno byc dobrze:)
wejdz w Outlook'a kliknij w narzedzia/konta/ wybierz zakladke poczta nastepnie zaznacz jedno konto (np. wp) kliknij wlasciwosci, nastepnie zakladke serwery i na dole zaznacz "serwer wymaga uwierzytelnienia" potem zrobi sie aktywny przycisk ustawienia, klikniesz w niego, nastepnie wybierz Zaloguj uzywajac wpiszesz swoj login i haslo i na dole klikniesz "logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla" i nastepnie zapiszesz zmiany i powinno byc dobrze:)
Strona 1 / 1