Problem z kompozycją po wgraniu sterowników graficznych
Odpowiedzi: 8
-
[quote=martys17]Tak ale po co mam je wgrać skoro nowsze gry tamtych sterowników nie obsługują.Chyba tylko Test Driver Unlimited na nich dawno temu grałem.[/quote]Mylisz się. To nie gry mają obsługiwać sterowniki, ale na odwrót. Po to są właśnie sterowniki, aby pomagały obsługiwać programy. [quote=martys17]bez zawieszek ani logów[/quote]Chyba [b]lagów[/b]? #-o [quote=martys17]Proszę czytać ze zrozumieniem:rolleyes: . [/quote]To pisz ze zrozumieniem. Zarówno mechaniki oprogramowania jak i pojęć terminologicznych, nawet, jeśli to tylko slang internetowy.[quote=martys17]Nie wspominam o tym by miał kartę AGP.Tylko PCI.[/quote]Wskaż mi miejsce, w którym napisałeś, że to jest PCI. Najlepiej poprzyj do cytatem. [b]Wytłuszczonym[/b]. [quote=martys17]Żeby było jasne moje parametry kompa (...) NVIDIA GeForce 7300 GT (...)[/quote]Z którego nijak nie wynika, że jest to PCI. Dla porównania: Znam komendę dxdiag i mam również GeForce 7300 GT - ale AGP - stąd moje zasugerowanie szyną. Wybacz, że nie odczytałem twoich myśli, mistrzu precyzji.[quote=martys17]Nie zwalajcie na grę ani na sprzęt, tylko nakierujcie mnie na naprawienie problemu z paskiem.[/quote]No, to po co w ogóle dyskutujemy o NFS, Simsach czy innych duperelach?! Log lub logi - na wklejto.pl a tutaj tylko linki do nich. I koniec spinoffów do gier czy innych przykładów. I nie my, tylko ja.
-
[quote=XanTyp]... mam również GeForce 7300 GT - ale AGP - ...[/quote] Tak sobie wtrącę - ale warto przypomnieć towarzystwu że AGP - to odmiana PCI. Dopiero PCI-E jest zupełnie inną szyną danych. A żeby nie było że tak sobie tylko piszę - mnie się wydaje że to nie problem gry czy nawet sterownika, lecz samego systemu operacyjnego - dlatego warto byłoby zajrzeć do Podglądu Zdarzeń Systemowych ...
-
[quote=martys17]Geforce 7300 (256mb) nie należy do słabych ani do mocnych kart[/quote]To, że są stare, jeszcze nic nie znaczy. jak napisałem wyżej - sprawdź dla porównania. Zauważ, że GForce 7300 to karta o dosyć niskich parametrach w porównaniu do najnowszych produktów więc nie dziwi mnie, że masz problemy z efektami w grze. Fakt, że figuruje na liście obsługiwanych przez grę, nie musi oznaczać, że NFS będzie działał na niej równie sprawnie, co na nowszych modelach. Technologia AGP też ma tu swój akcent - skoro z niej zrezygnowano - musi więc to o czymś świadczyć.
[quote=martys17]Tak tylko że to dla mnie czarna magia.[/quote]Nie umiesz korzystać z wyszukiwarki www.google.pl? A to pech. Poproś rodziców.