Problem z kompem

Otóź mam taki problem z komputerem ze czasem jak chce go włączyć to po wcisnięciu power'a zapala sie tylko czerwnona lampka i nic sie nie dzieje. kolega mi mówił ze to przez kurz w kompie i ze trzeba go wyczscić. No i pomogło ale po pewnym czasie znowu robi sie tak samo . A w środku nie ma juz zadnego kurzu. ponadto mój wiatraczek na karcie zamiast bucześ to skrzeczy jakby o coś zawadzał a jak patrzyłem to niby nic mu nie jest. Pomóźcie mi jak zrobić zeby komputer sie normalnie włączał bez zadnego czyszczenia i zeby ten wiatraczek zacza normalnie zaczą pracować!!

Odpowiedzi: 2

Kondesatory wyglądaja na dobre nie zauwaźyłem zeby były spuchnięte. No a z tymi napieciami to tak jak mówisz tylko ze nie wiem o co z nimi chodzi!
DjJack
Dodano
26.03.2006 21:50:51
Winna moźe być płyta główna – sprawdź kondensatory na niej (owalne, wysokie na około 2cm "cylindry" na płycie), jeśli są spuchnięte, wypukłe, wycieka coś z nich to płyta nadaje się na warsztat elektronika lub całkowitą wymiane.
Winny teź moźe być zasilacz – napięcia jakie masz na liniach +3.3V, +12V i +5V coś mogą powiedzieć.
spiderko
Dodano
26.03.2006 19:57:16
DjJack
Dodano:
26.03.2006 19:29:56
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1