problem z kompem – prawdopodbnie chłodzenie
Witam mam problem prawdopodbnie z chłodzeniem mojego kompa ale nie jestem pewien. Jak włanczam Pc to albo restartuje sie przy samym uruchamianiu pc albo działa przez chwile ... ale zaraz sie wyłancza... przy charakterystycznym dźwięku (piszczący – ciągły) piszcczy jakby jechac paznokciami po tablicy :d .
Bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam i z góry dziękuje
Bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam i z góry dziękuje
Odpowiedzi: 7
aha dzieki za pomoc ps: jak bedziesz potrzebował jakiejś grafiki czy coś to gg: 7754897
ostatnia praca: www.elektrotech.info ( logo na górze ) pozdrawiam :lol:
ostatnia praca: www.elektrotech.info ( logo na górze ) pozdrawiam :lol:
W sumie wyczyscic mozesz tylko nie ukrusz ani nie porysuj – czyli delikutasnie. Jk juz cos robic to robic o konca :wink:
Punktow nie ma i nie sa raczej potrzebne :)
Punktow nie ma i nie sa raczej potrzebne :)
Ostatnie pytanie :D – a ta pasta ... bo troche jej zostało wokół procka tzn. troche wyszuszonej pasty... to teź mam zdrapać ?
Ps: są na tym forum jakieś pkt źebym mógł ci je dać za pomoc ?
Ostatnie pytanie :D – a ta pasta ... bo troche jej zostało wokół procka tzn. troche wyszuszonej pasty... to teź mam zdrapać ?
Wyczysc dokladnie radiator i usun stara paste z proca. Niczego nie porysuj i nie ukrusz rdzenia ! Ma byc lustro i nie tlusto :) Przesmaruj (bez przesady) swieza pasta termoprzewodzaca (fajnie jakby byla z domieszka sreberka) i zloz wsio do kupy. Tylko w przypadku pasty ze srebrem uwazaj zeby byla tylko na rdzeniu a nie wszedzie dookola.
Pasta pomaga odprowadzac cieplo z rdzenia na radiator.
UPG.
Bez pasty tez bedzie latac w sumie. Moj celek latal z 5 lat bez pasty dopoki nie padl wentyl. Potem juz sie zlitowalem, rozebralem dziadostwo i przesmarowalem. Delikatna roznica w temperatukach.
Pasta pomaga odprowadzac cieplo z rdzenia na radiator.
UPG.
Bez pasty tez bedzie latac w sumie. Moj celek latal z 5 lat bez pasty dopoki nie padl wentyl. Potem juz sie zlitowalem, rozebralem dziadostwo i przesmarowalem. Delikatna roznica w temperatukach.
radiator troche gorący ... procek tez troche bo sprawdzałem ... :cry: ale dziwne jest to ze teraz zdjąlem cały radiator zdrapalem jakby taka maź ale zasuszoną i normalnie chodzi komp juz z dobre 30 minut. Kumpel mówił mi ze procka sie smaruje czymś źeby lepiej przewodziło ciepło ... a ja nigdy nie smarowałem tego .. a kompa mam 2 lata. wiatraczek chodzi bdb zreszta niedawno czyscilem .
Zobacz na poczatek czy sie wentyl na CPU kreci i czy rdiator nie parzy :wink:
Tez tak kiedys mialem. Wentyl polegl – wkrecil sie jakis farfocel.
Tez tak kiedys mialem. Wentyl polegl – wkrecil sie jakis farfocel.
Strona 1 / 1