Problem z kompem powrocil pomocy!

Ostatnio Tu jakos pisalem o moim problemie z kompem(resetowal sie).
Zanioslem komputer do mojej kuzynki męza i okazalo sie ze wina byly skoki napiecia procesora.
Dwa tygodnie byly spokoj a teraz znowu zalapalo ;/ i na starcie sie resetuje a ostatnio zauwazylem blue scren ten sam co ostatnio(kiedy komp byl popsuty) Z dnia na dzien bedzie gorzej.
Narazie reset tylko na starcie, a potem przy formatowaniu i w czasie pracy komputera.
Dlaczego problem powrocil??
I jak ustawic napiecie procesora athlona1700xp i gdzie? ( mi sie zdaje ze w biosie, ale do konca nie jestem pewien)

Prosze o pomoc z gory dziekuje

Odpowiedzi: 5

Kurde nie pozyczylem bo przez weekend bylo wszystko dobrze, a dzis rano dopiero za 3 razem odpalil.
Ładowal sie winxp doładowal sie do konca a potem zamiast zapraszamy reset ;/
Dawid_Ch
Dodano
28.11.2005 09:41:20
Miałem kiedyś podobny problem. Wtedy okazało się źe miałem problem z zasilaczem. Niestety zanim się o tym dowiedziałem kompputer zdązył się juź spalić. Na następnym kompie miałem ten sam problem więc zmieniłem zasilacz z 230V na 400V i to okazał się strzał w dziesiątke:) Od tamtej pory nie miałem juź tego problemu :):):):)
pietia–16
Dodano
26.11.2005 02:17:31
witaj, na 266 pracuja wszystkie XP mobile
lackyd
Dodano
26.11.2005 01:55:56
Jutro pozycze od kolegi i sprawdze :–) i napisze tutaj.

Mam jeszcze pytanie.
Kiedys jak sie w sklepie pytalem o procka jakiego moge wstawic do swojej plyty glownej to powiedzili mi ze 2.5 tylko czy sa jakies procki 2.5 na taktowanie 266HZ?
Dawid_Ch
Dodano
26.11.2005 01:27:28
Witaj, jak dla mnie to masz najprawdopodobniej uszkodzony zasilacz lub proca. w Biosie plyty mozesz ustawic napiecie ale nie wykluczysz skoków napiecia.
Procek nie zmienia sobie podczas pracy wielkości napiecia – zwiększa się tylko pobór mocy w zaleźności od jego obciąźenia dlatego moźna zauwaźyć zwiększenie się temperatury procka podczas jego intensewnej pracy. pozycz zasilacz i sprawdz
lackyd
Dodano
26.11.2005 01:24:08
Dawid_Ch
Dodano:
25.11.2005 22:07:13
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1