Problem z kompem powrocil pomocy!
Ostatnio Tu jakos pisalem o moim problemie z kompem(resetowal sie).
Zanioslem komputer do mojej kuzynki męza i okazalo sie ze wina byly skoki napiecia procesora.
Dwa tygodnie byly spokoj a teraz znowu zalapalo ;/ i na starcie sie resetuje a ostatnio zauwazylem blue scren ten sam co ostatnio(kiedy komp byl popsuty) Z dnia na dzien bedzie gorzej.
Narazie reset tylko na starcie, a potem przy formatowaniu i w czasie pracy komputera.
Dlaczego problem powrocil??
I jak ustawic napiecie procesora athlona1700xp i gdzie? ( mi sie zdaje ze w biosie, ale do konca nie jestem pewien)
Prosze o pomoc z gory dziekuje
Zanioslem komputer do mojej kuzynki męza i okazalo sie ze wina byly skoki napiecia procesora.
Dwa tygodnie byly spokoj a teraz znowu zalapalo ;/ i na starcie sie resetuje a ostatnio zauwazylem blue scren ten sam co ostatnio(kiedy komp byl popsuty) Z dnia na dzien bedzie gorzej.
Narazie reset tylko na starcie, a potem przy formatowaniu i w czasie pracy komputera.
Dlaczego problem powrocil??
I jak ustawic napiecie procesora athlona1700xp i gdzie? ( mi sie zdaje ze w biosie, ale do konca nie jestem pewien)
Prosze o pomoc z gory dziekuje
Odpowiedzi: 5
Kurde nie pozyczylem bo przez weekend bylo wszystko dobrze, a dzis rano dopiero za 3 razem odpalil.
Ładowal sie winxp doładowal sie do konca a potem zamiast zapraszamy reset ;/
Ładowal sie winxp doładowal sie do konca a potem zamiast zapraszamy reset ;/
Miałem kiedyś podobny problem. Wtedy okazało się źe miałem problem z zasilaczem. Niestety zanim się o tym dowiedziałem kompputer zdązył się juź spalić. Na następnym kompie miałem ten sam problem więc zmieniłem zasilacz z 230V na 400V i to okazał się strzał w dziesiątke:) Od tamtej pory nie miałem juź tego problemu :):):):)
witaj, na 266 pracuja wszystkie XP mobile
Jutro pozycze od kolegi i sprawdze :–) i napisze tutaj.
Mam jeszcze pytanie.
Kiedys jak sie w sklepie pytalem o procka jakiego moge wstawic do swojej plyty glownej to powiedzili mi ze 2.5 tylko czy sa jakies procki 2.5 na taktowanie 266HZ?
Mam jeszcze pytanie.
Kiedys jak sie w sklepie pytalem o procka jakiego moge wstawic do swojej plyty glownej to powiedzili mi ze 2.5 tylko czy sa jakies procki 2.5 na taktowanie 266HZ?
Witaj, jak dla mnie to masz najprawdopodobniej uszkodzony zasilacz lub proca. w Biosie plyty mozesz ustawic napiecie ale nie wykluczysz skoków napiecia.
Procek nie zmienia sobie podczas pracy wielkości napiecia – zwiększa się tylko pobór mocy w zaleźności od jego obciąźenia dlatego moźna zauwaźyć zwiększenie się temperatury procka podczas jego intensewnej pracy. pozycz zasilacz i sprawdz
Procek nie zmienia sobie podczas pracy wielkości napiecia – zwiększa się tylko pobór mocy w zaleźności od jego obciąźenia dlatego moźna zauwaźyć zwiększenie się temperatury procka podczas jego intensewnej pracy. pozycz zasilacz i sprawdz
Strona 1 / 1