problem z kompem LITOSCI :D

witam!

zlozylem sobie kompa

procek sempron 3000+ 64 bit , plyta gigabyte k8 triton GA-K8NE-RH,grafika GF 7600 GT 256 mb 128 mbit gddr3 pcie x16, 2xgood ram ddr 1gb pc 3200 cl3, obudowa mustang atx ky-400w + 3 dyski - 2 x 200gb samsunga ata i 300 gb maxtora ata

wkladam plytke xp home i wszystko jest w porzadku do wybrania partycji. po stworzeniu, usunieciu partycji lub probie formatowania na obojetnie jakim dysku komp sie zawiesza i koniec..wyjmowalem juz jedna kosc pamieci, zmienialem sloty pamieci probowalem z dwoma gniazdkami ide,i nic..po nacisnieciu enter w" konwertuj system plikow na ntfs lub fat komp sie zwiesza" probowalem na facie i na ntfsie. pozyczylem od kumpla win millenium, na poczatku byl blad formatowania, potem jakos ruszylo i po 4 godzinach instalacji ( przy chyba 40 zwiechach kompa) system, niby sie zainstalowal ale sie nie wlacza. pojawia sie kursor i nic wiecej a menedzer zadan jest pusty.co zrobic zeby zainstalowac xp?czy jest jakies prostsze rozwiazanie problemu niz sciaganie do siebie kumpli z kompami i wymienianiem po kolei czesci i probie instalki?

a glosniczek piszczacy o problemach nic nie piszczy :P

temperature na procku mam ok 35 stopni..nie wiem co mam zrobic z tym.prosze nie piszcie ze jest tysiac takich postow bo szukalem i sa podobne ale nie takie jak moj problem.

jezeli ktos chce odpowiedziec : taki post juz byl i inne bzdury to niech sie goni:)

tym co chca pomoc i potrafia sensownie gadac - z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 3

Próbowałeś z jednym dyskiem?

Spróbowałbym ram zmienić.

spiderko
Dodano
19.03.2007 12:32:54
Może i takiego nie było, ale podobne owszem.
Po pierwsze jednak jak jest z tą organizacją dysków w BIOS-ie .
Po drugie to i tak cud, że ME w ogóle coś pokazuje ( ilość RAM-u powinna już na etapie ładowania temu przeszkodzić ).
Po trzecie ten XP to jest jaki ( z SP czy bez, a jeżeli z to którym ?).
Do tego jeszcze kwestia organizacji kości pamieci - uwaga na stronie 10 manuala.
To tak na dobry początek.
Rebe
Dodano
19.03.2007 08:16:59
Edit: Ok, nie doczytałem słowa "obojętnie" także moja odpowiedz apropo dysków jest zbedna :P
Andrzej84
Dodano
19.03.2007 04:29:26
Iron_007
Dodano:
12.03.2007 13:33:03
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1