Problem z kodekiem (chyba)...ale jakim?

Ostatnio robiłam formacik. I od tego czasu jakoś dziwnie działają mi filmy....To znaczy tak: ja odpalam WMP 10, to napisane jest na dole, łączenie z serwerem koder–dekoder, pobieranie koder–dekoder, bla bla, aź w koncu 'błąd w pobieraniu koder–dekoder', film się otwiera, a w menu po prawej stronie w WPM, gdzie widnieje tytuł filmu, jest na czerwono z wykrzyknikiem (ale film działa i da się oglądać). W VPlayerze dość długo się otwiera. Praktycznie kaźdy film otwiera się z takim problemem. Gdybam, źe moźe kodeki...ale ciekawe jakie, jak zawsze przecieź instaluję te niezbędne: czyli AC3, xVid, DivXG400 oraz sam DivX. Juź ostatnio się zdesperowałam i zainstalowałam do tego fddshow...
Poradźcie coś....O jaki kodek chodzi?

Odpowiedzi: 7

Lia:
Ja nie jestem zwolenniczką jakichś packów. Zawsze instaluję pojedyncze kodeki, czyli AC3, DivX, DivXG400 i XVid. Ten fdd show zwykle nie instaluję, ale ktośtam mi polecił, źe podobno po nim wszystko śmiga bez zarzutu, więc dlatego go mam.
No nic, popróbuję jakoś.

mialem cos podobnego, u mnie renstall systemu pomogl, adne podmienianie w systemie odinstalowywanie....
problem nie wiem dlaczego u mnie powstal po zainstalowaniu DivX 6.....
ale reinstalka systemu ijuz jest git :) (nie instalowalem DivX 6) :)
biciq
Dodano
28.01.2006 22:42:40
Neo_x:
qrde odrazu 5 mega codec packow po 30 mega zainstalujecie?

Ja nie jestem zwolenniczką jakichś packów. Zawsze instaluję pojedyncze kodeki, czyli AC3, DivX, DivXG400 i XVid. Ten fdd show zwykle nie instaluję, ale ktośtam mi polecił, źe podobno po nim wszystko śmiga bez zarzutu, więc dlatego go mam.
No nic, popróbuję jakoś.
Lia
Dodano
09.01.2006 15:23:29
Neo_x:
qrde odrazu 5 mega codec packow po 30 mega zainstalujecie? i dziwicie sie ze nie dziala... usun wszystkie packi kodekow, zresetuj pc i zainstaluj tylko ffdshow najnowsze

heheh wiesz ja na nich pracoje :) a raczej na znakomitejwiekszosci :)
biciq
Dodano
09.01.2006 01:25:52
Najnowszego lepiej nie, z wersją 2005.12.01 same problemy miałem. Playery wręcz głupiały.
Bobi
Dodano
08.01.2006 23:14:52
qrde odrazu 5 mega codec packow po 30 mega zainstalujecie? i dziwicie sie ze nie dziala... usun wszystkie packi kodekow, zresetuj pc i zainstaluj tylko ffdshow najnowsze
Neo_x
Dodano
08.01.2006 22:57:17
to ciekawe bo ja mam cos podobnego, tylko ze ja mam bardzo duza paczke koderow po jakies 30 formatow i co ciekawe GSpot pokazuje ze kodek jest zainstalowany a mam to samo co Lia :)

poki co to zrobilem tak ze wywalilem wszystkie kodeki, przeinstalowalem WMP, PowerDVD i na to dopiero zainstalowalem kodeki. Poki co dziala :)
biciq
Dodano
08.01.2006 21:54:41
Lia:

Poradźcie coś....O jaki kodek chodzi?

Pewnie o któryś z tych, ktore były uźyte do "zrobienia" filmu :mrgreen:

PS.
W logach "aplikacje" czegoś nie masz ?
Rebe
Dodano
06.01.2006 19:29:54
Lia