problem z klawiszami w MS Office
witam
mam od ok. miesiąca problem - w czasie pracy w domu córka nacisnęła kilka klawiszy z klawiatury (nie mam pojęcia jakich-ale to normalne u dziecka) od tego czasu w word nie ma możliwości poruszać klawiszami kierunkowymi w prawo i lewo, góra i dół działają bez problemów. Jest to sytuacja bardzo utrudniająca życie-sprawdzałem na forach, pytałem znajomych i obsługę techniczną-nic nie pomogło. reinstalacja pakietu MS-Office nic nie dała a systemu raczej nie chce reinstalować. Dzieje się tak wyłącznie w wordzie - pozostałe programy działają bez zarzutu. liczę na pomoc.
Odpowiedzi: 3
Temat jest chyba już nieaktualny, bo kilkanaście dni jednak minęło. Dziecko mogło po prostu naciskając różne klawisze uaktywnić któryś ze skrótów klawiaturowych (za dobrze się na tym nie znam). Moim zdaniem, żeby spróbować naprawić problem, można wyłączyć funkcję "klawisze trwałe". Trzeba wywołać to okno naciskając 5 x klawisz "shift" - "Ustawienia" - zakładka "klawiatura" - "klawisze trwałe" - wejść w ustawienia i odptaszyć 1 od góry.
próbowałem nie działało - chyba czeka mnie całkowity format dysku - ale dalej nie wiem co spowodowało ten stan
1. Czy próbowałeś opcji z menu pomoc - wykryj i napraw ? (nazewnictwo z MS Office 2003);
2. Przed reinstalacją powinneś użyć programu wspomagającego usuwanie nie tylko programu ale wpisów do rejestru i innych plików np. Revo Uninstaller.
Strona 1 / 1