Problem z klawiaturą Logitecha

Witam!
Mam zestawik kalw + myszka Logitech LX 700. Ostatnio zauwazylem dziwne zachowanie klawiatury... zaczela troche przerywac, po czym wogole przestala reagowac na klikanie. Pomyslalem sobie ze padly baterie, mimo iz w programie logitecha pokazywalo ze ich stan jest pelny. Po zmianie baterii jednak nie ruszyla. Pomyslalem sobie ze przelacze ją z PS/2 na USB. Po tym transferze nic tez sie nie stalo. Zresetowalem kompa... zainstalowalem jeszcze raz sterowniki... jeszcze raz zresetowalem... w koncu zaczela dzialac. Dzis jednak znowu zaczela swirowac i nie dziala. Dzialaja tylko klawisze funkcyjne :| myslalem ze moze cos zakluca fale ale w sumie nawet nie ma co. Koma wylaczylem i tez nie pomaga, a myszka dziala swietnie. W koncu wyjalem, odkurzylem i podlaczylem moja stara klawiaturke (troche zolta, ale przynajmniej moge do Was napisac...)

Mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie mi pomoc...
Z gory dziekuje.
Marcin

Odpowiedzi: 4

Jeszcze jedno,
Spróbuj podpiąć do innego komputera, zainstaluj tam sterowniki, i zsynchrinizuj z szyfrowaniem... Powinna sie odblokować i dzialac.
Potem przepniesz do swojego kompa i powinno działać... Pytanie tylko ile...
Szkoda, bo bardzo fajna jest ta klawiatura. Z tego co patrzyłem na stronie logitecha to jest chyba ta sama którą ja miałem w innym zestawie...
Powodzienia i pozdrawiam
g.m.
anderius
Dodano
07.02.2006 16:27:17
Jeszcze jedno,
Spróbuj podpiąć do innego komputera, zainstaluj tam sterowniki, i zsynchrinizuj z szyfrowaniem... Powinna sie odblokować i dzialac.
Potem przepniesz do swojego kompa i powinno działać... Pytanie tylko ile...
Szkoda, bo bardzo fajna jest ta klawiatura. Z tego co patrzyłem na stronie logitecha to jest chyba ta sama którą ja miałem w innym zestawie...
Powodzienia i pozdrawiam
g.m.
anderius
Dodano
07.02.2006 16:27:17
No wlasnie i u mnie to sie pojawilo teraz ( czyli okolo 2 mies. po zakupie.) Szyfrowanie tez ustawialem, tyle ze nie pomaga. Dziwne ze u mnie dzialaja wszystkie klawisze funkcyjne, a zaden "prawidlowy". Klawiatura napewno reaguje na sygnaly bo ją po 1. wykrywa, po 2. jak klikam connect to sie laczy.

Hmm... Tez powinienem zapewne oddac na gwarancje, tyle ze klawiature dostalem pod choinke z US :| i podejrzewam ze z tym moze byc problem...;\\

Dziwna sprawa. Moze z kims z logitecha uda mi sie skontaktowac. Dzieki za odpowiedz. Puki co poprobuje jeszcze cos pozmieniac...
Anonymous
Dodano
07.02.2006 14:41:40
Hejka,
Miałem ten sam problem na 2 zestawach Logitech'a, tylko źe na wypasionym zestawie Cordless Desktop MX 3000 Laser. Mysz chodziła cały czas, natomiast Klawiatura (w obu zestawach) przstała działać. Po reinstalacji sterownika coś tam na jednej ruszyło, na drugiej dopiero jak w ustawieniach aplikacji ustawiłem jakieś szyfrowanie sygnału radiowego. Potem znowu przestała działać, ale to juź szczegół. Dziwna sprawa, bo niby synchronizowała się ze stacją. Dziwniejsze było to źe działał tylko jeden klawisz – przejście systemu w stan uśpienia...

Jak problem rozwiązałem?
Wysyłka zestawu na gwarancji –––––> Odebranie nowej klawiatury (mysz zostawili starą)

PS: Problem tych klawiatur wystąpił po ok dwóch miesiącach uźytkowania, wymienione, póki co działają bez zarzutów.... ODPUKAC!

Pozdrawiam
g.m.
anderius
Dodano
07.02.2006 00:44:04
Anonymous
Dodano:
06.02.2006 22:18:15
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1