Problem z klawiaturą i przejsciówką USB/PS2
Witam.
Mam problem z podłączeniem klawiatury która oryginalnie jest na USB pod port PS2 za pośrednictwem przejściówki. Gdy ją podłączę pod PS2 to mi jej nie wykrywa tylko świeci się diodka oznajmiająca, że klawisze funkcyjne są włączone. Pod USB rzecz jasna nie ma najmniejszych problemów. Moja klawiatura to "Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000". Ma ktoś jakiś pomysł ? Bo nic sensownego w googlach nie znalazłem. Coś pisali o grzebaniu w biosie na tym się w ogóle nie znam wiec nie bardzo wiem gdzie dokładnie grzebać.
Pozdrawiam,
kowal4.
Odpowiedzi: 4
Skoro tak mówisz to ok. To nie była potwierdzona informacja i dlatego też się zapytałem.
Pozdrawiam babcię.
... a moja babcia, to ma taką przejściówkę na kluczyk od malucha, że po odpaleniu silnika jedzie Porsche .... :rolleyes:
Kowal4 przejściówki nie mają żadnej elektroniki - różnią się jedynie "skrzyżowaniem" linii D+ i D- z linia D+- .
Gdzieś jeszcze wyczytałem, że jeżeli urządzenie nie jest przystosowane do obsługi dwóch portów to nie da rady, chyba, że kupi się taką przejściówkę z kablem która ma tam w sobie jakąś elektornike i po przez taką przejściówkę mogło by wykryć. Wie ktoś coś o takich ot przejściówkach?
Pozdrawiam,
kowal4
Zapomnij. Chyba że zaopatrzysz się w pudło przejściówek i uda ci się trafić. Mnie się nigdy przejściówkami nie udało podłączyć klawiatury MS oryginalnie nie wyposażonej w przejściówkę USB-PS/2.
Strona 1 / 1