Problem z klawiaturą BENQ Mini Buddy
Witam
Mam problem z zalaną klawiaturą wylała mi się na nią herbata posłodzona, dokładnie rzecz ujmując nie na całą klawiaturę tylko w okolicach entera po wyschnięciu klawiatura chodzi ale kleją się niektóre klawisze
Model klawiatury to BENQ Mini Buddy nie wiem czy moźna w tym modelu wyciągnąć niektóre klawisze jak to jest moźliwe w starszych klawiaturach ??
Czy KTOS MOŻE MI POMÓC ??!! COŚ PORADZIĆ ??
Mam problem z zalaną klawiaturą wylała mi się na nią herbata posłodzona, dokładnie rzecz ujmując nie na całą klawiaturę tylko w okolicach entera po wyschnięciu klawiatura chodzi ale kleją się niektóre klawisze
Model klawiatury to BENQ Mini Buddy nie wiem czy moźna w tym modelu wyciągnąć niektóre klawisze jak to jest moźliwe w starszych klawiaturach ??
Czy KTOS MOŻE MI POMÓC ??!! COŚ PORADZIĆ ??
Odpowiedzi: 7
udalo sie
samo rozkrecenie klawiatury duzo nie da bo i tak ciezko sie dostac do klawiszy (od spodu jest blacha) jedno co sie dowiedzialem (metoda prob i bledow) to to ze same przyciski sa mozliwe do sciagniecia nalezy to robic bardzo ostroznie bo mozna uszkodzic mechanizm
klawisz Shift jest natomiast na dwoch drucikach z nim trzeba bardzo uwazac
aby sciagnac klawisze nalezy je delikatnie podwazyc od dolu a potem przeczyscic sam mechanizm (uzylem plynow takich o jakich mowil JN) wszystko chodzi jak nalezy
wielkie dzieki za pomoc
pozdrawiam JN
samo rozkrecenie klawiatury duzo nie da bo i tak ciezko sie dostac do klawiszy (od spodu jest blacha) jedno co sie dowiedzialem (metoda prob i bledow) to to ze same przyciski sa mozliwe do sciagniecia nalezy to robic bardzo ostroznie bo mozna uszkodzic mechanizm
klawisz Shift jest natomiast na dwoch drucikach z nim trzeba bardzo uwazac
aby sciagnac klawisze nalezy je delikatnie podwazyc od dolu a potem przeczyscic sam mechanizm (uzylem plynow takich o jakich mowil JN) wszystko chodzi jak nalezy
wielkie dzieki za pomoc
pozdrawiam JN
okay wielkie dzieki !!
dam znac co tam z ta moja klawiatura i czy udal sie zabieg
dam znac co tam z ta moja klawiatura i czy udal sie zabieg
Jak się boisz podejdź do kogoś kto się zna i zrobi.
Do usunięcia plam uźywaj płynów nie źrących, czyli woda plus płyn do naczyń,benzyna ekstrakcyjna,spirytus kosmetyczny.
Do usunięcia plam uźywaj płynów nie źrących, czyli woda plus płyn do naczyń,benzyna ekstrakcyjna,spirytus kosmetyczny.
tak to jest dokladnie ten model
pytanie tylko czy robic to samemu ??
sprzet ma jeszcze gwarancje ale
oblania herbata gwarancja nie obejmuje, chyba :)))
a jak juz to czym to przeczyscic ???
pytanie tylko czy robic to samemu ??
sprzet ma jeszcze gwarancje ale
oblania herbata gwarancja nie obejmuje, chyba :)))
a jak juz to czym to przeczyscic ???
mozliwe
Napewno – tylko musi to wykonać ktoś kto ma pojęcie co robi.
Popatrz
Widać źe klawiatura jest normalnie skręcana na śruby(o ile to ten model) i nie ma tam nic nadzwyczajnego – osobiście nie widziałem takiego modelu.
a jest to mozliwe i latwe przedewszystkim jezeli chodzi o ten model mojej klawiatury tzn BENQ mini buddy ?? jej budowa zwlaszcza klawiszy jest inna od takich tradycyjnych klawiatur ??
Trzeba klawiaturę rozkręcić i ją wyczyścić,innej metody nie ma.
Strona 1 / 1