Problem z klawiaturą BENQ Mini Buddy

Witam
Mam problem z zalaną klawiaturą wylała mi się na nią herbata posłodzona, dokładnie rzecz ujmując nie na całą klawiaturę tylko w okolicach entera po wyschnięciu klawiatura chodzi ale kleją się niektóre klawisze
Model klawiatury to BENQ Mini Buddy nie wiem czy moźna w tym modelu wyciągnąć niektóre klawisze jak to jest moźliwe w starszych klawiaturach ??
Czy KTOS MOŻE MI POMÓC ??!! COŚ PORADZIĆ ??

Odpowiedzi: 7

udalo sie
samo rozkrecenie klawiatury duzo nie da bo i tak ciezko sie dostac do klawiszy (od spodu jest blacha) jedno co sie dowiedzialem (metoda prob i bledow) to to ze same przyciski sa mozliwe do sciagniecia nalezy to robic bardzo ostroznie bo mozna uszkodzic mechanizm
klawisz Shift jest natomiast na dwoch drucikach z nim trzeba bardzo uwazac
aby sciagnac klawisze nalezy je delikatnie podwazyc od dolu a potem przeczyscic sam mechanizm (uzylem plynow takich o jakich mowil JN) wszystko chodzi jak nalezy

wielkie dzieki za pomoc
pozdrawiam JN
e79
Dodano
11.10.2005 14:10:28
okay wielkie dzieki !!
dam znac co tam z ta moja klawiatura i czy udal sie zabieg
e79
Dodano
10.10.2005 15:58:38
Jak się boisz podejdź do kogoś kto się zna i zrobi.

Do usunięcia plam uźywaj płynów nie źrących, czyli woda plus płyn do naczyń,benzyna ekstrakcyjna,spirytus kosmetyczny.
JNJN
Dodano
10.10.2005 12:41:49
tak to jest dokladnie ten model
pytanie tylko czy robic to samemu ??
sprzet ma jeszcze gwarancje ale
oblania herbata gwarancja nie obejmuje, chyba :)))

a jak juz to czym to przeczyscic ???
e79
Dodano
09.10.2005 23:14:21
mozliwe

Napewno – tylko musi to wykonać ktoś kto ma pojęcie co robi.

Popatrz

Widać źe klawiatura jest normalnie skręcana na śruby(o ile to ten model) i nie ma tam nic nadzwyczajnego – osobiście nie widziałem takiego modelu.
JNJN
Dodano
09.10.2005 21:02:26
a jest to mozliwe i latwe przedewszystkim jezeli chodzi o ten model mojej klawiatury tzn BENQ mini buddy ?? jej budowa zwlaszcza klawiszy jest inna od takich tradycyjnych klawiatur ??
e79
Dodano
09.10.2005 20:19:34
Trzeba klawiaturę rozkręcić i ją wyczyścić,innej metody nie ma.
JNJN
Dodano
09.10.2005 13:47:03
e79
Dodano:
09.10.2005 01:44:00
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1