problem z kjonfiguracja sieci
witka
mam maly problem z kjonfiguracja sieci
mam karte sieciowa REALTEK 10/100Mb na plytce GIGABAYTA
przy instalacji jej wskakuja mi stery do Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC i karta sieciowa 1934 dodatkowo po konfiguracji sieci wskakuje mi jeszcze mostek
w polaczeniach sieciowych mam:
polaczenie lokalne dla Realtek... z szybkoscia 100Mb/s
polaczenie 1934 dla karty sieciowej 1934 z predkoscia 400Mb/s
mostek sieciowy z predkoscia 400Mb/s
w sieci sa 4 kompy z systemem XP
adres IP i DNS mam na auto ze wzgledu na dynamiczne przydzielanie IP z routera
net mi smiga normalnie
przy probie wejscia do grupy roboczej wyskakuje mi ze nie mam uprawnien do uzywania zasobu sieciowego i ze lista serwerow dla tej grupy jest niedostepna :?
skad mi sie wziela ta karta sieciowa 1934?
skad mam taka duza predkosc?
jak moge skonfigurowac siec zeby sie dostac do grupy roboczej?
mam maly problem z kjonfiguracja sieci
mam karte sieciowa REALTEK 10/100Mb na plytce GIGABAYTA
przy instalacji jej wskakuja mi stery do Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC i karta sieciowa 1934 dodatkowo po konfiguracji sieci wskakuje mi jeszcze mostek
w polaczeniach sieciowych mam:
polaczenie lokalne dla Realtek... z szybkoscia 100Mb/s
polaczenie 1934 dla karty sieciowej 1934 z predkoscia 400Mb/s
mostek sieciowy z predkoscia 400Mb/s
w sieci sa 4 kompy z systemem XP
adres IP i DNS mam na auto ze wzgledu na dynamiczne przydzielanie IP z routera
net mi smiga normalnie
przy probie wejscia do grupy roboczej wyskakuje mi ze nie mam uprawnien do uzywania zasobu sieciowego i ze lista serwerow dla tej grupy jest niedostepna :?
skad mi sie wziela ta karta sieciowa 1934?
skad mam taka duza predkosc?
jak moge skonfigurowac siec zeby sie dostac do grupy roboczej?
Odpowiedzi: 3
Mani, w tym dziale znajdziesz na kopy postow z tym samym problemem. Przegladnales je chociaz ?
Zerknij chociaz na poczatek do tego –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=27741
Zerknij chociaz na poczatek do tego –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=27741
firewire wylaczylem w biosie i juz jest ok bo mi nie mostkuje :) ale dalej jest problem z siecia
na innym kompie po prubie wejscia na moj wyskakuje ze maszyna nie istnieje w sieci lub nie mam jakis tam praw :evil:
mam zainstalowanego Norton Internet Security 2004 i zastanawia mnie czy on czasem mi nie poblokowal jakis portow
jezeli to moze byc to to poprosil bym pomoc w odblokowaniu tego :wink:
na innym kompie po prubie wejscia na moj wyskakuje ze maszyna nie istnieje w sieci lub nie mam jakis tam praw :evil:
mam zainstalowanego Norton Internet Security 2004 i zastanawia mnie czy on czasem mi nie poblokowal jakis portow
jezeli to moze byc to to poprosil bym pomoc w odblokowaniu tego :wink:
1934 to firewire,i nie ma nic wspólnego z siecią.
Wywal mostek sieciowy,kartę sieciową najlepiej ustaw ręcznie tj.ip,bramę,maskę,dnsy.
Wywal mostek sieciowy,kartę sieciową najlepiej ustaw ręcznie tj.ip,bramę,maskę,dnsy.
Strona 1 / 1