Problem z Kerio Professional Firewall
Ostatnio zainstalowalem sobie Kerio Firewall'a(moj pierwszy firewall na kompie) na poczatku chodził mi bez zarzutu, ale od jakiegos czasu komp zaczyna mi mulic z powodu kerio( jak go wylacze to wszystko w porzadku). Myslalem na poczatku ze to wina jakiegos wira ale po przeskaniwaniu mks'em online i Nortonem nic mi nie wykrylo wiec mie to troszke zdzwilo. Jestem w sieci lan ile pakietów mniej wiecej powinienem wysylac w Kerio pokazuje mi ze wysylam ponad 200(chyba trosze dziwne) bo od dluszego czasu nie uzywam zadnego programu p2p. Aha kozystam z przegladarki IE.
Moj komp:
1000 Mhz Duron
256 RAM
30 HDD
Win XP
GF 2 100/200
Bedze wdzeiczny za kazda pomoc.
Moj komp:
1000 Mhz Duron
256 RAM
30 HDD
Win XP
GF 2 100/200
Bedze wdzeiczny za kazda pomoc.
Odpowiedzi: 6
Ad–aware posiadam w wersji SE Personal(najnowsza baza) i tez nim skanowalem to znalazł mi tylko jeden wpis w rejestrze który usunoł.
Gdybym miał normalnego admina a nie debila to dało by sie to wszystko załatwic ale niestety nie mam normalnego admina a szkoda :(
A co Do kerio to jak odlacze kabel z sieci to wszystko wraca do normy dopiero jak mam neta to zaczyna mi mulic(Wydaje mi sie troszke dziwne)Tak jak pisalem na poczatku jak zainstalowałem kerio to nie mialem tego problemu. Aha czy moze byc to wina skrakowania Kerio zeby nie byl wersja 30 dniowa???
Aha w logach mam tylko polaczenie przychodzace a nie wychodzace.
terminator:hmmmmmmm jestes w sieci osiedlowej???? jak macie serwer no to na nim zainstalujcie firewalla i wtedy uźytkownikom nie bedzie potrzebny. No chyba ze cie bedą atakowac koledzy z bloku........ :P
Gdybym miał normalnego admina a nie debila to dało by sie to wszystko załatwic ale niestety nie mam normalnego admina a szkoda :(
A co Do kerio to jak odlacze kabel z sieci to wszystko wraca do normy dopiero jak mam neta to zaczyna mi mulic(Wydaje mi sie troszke dziwne)Tak jak pisalem na poczatku jak zainstalowałem kerio to nie mialem tego problemu. Aha czy moze byc to wina skrakowania Kerio zeby nie byl wersja 30 dniowa???
Aha w logach mam tylko polaczenie przychodzace a nie wychodzace.
hmmmmmmm jestes w sieci osiedlowej???? jak macie serwer no to na nim zainstalujcie firewalla i wtedy uźytkownikom nie bedzie potrzebny. No chyba ze cie bedą atakowac koledzy z bloku........ :P
McScr@by:Coś Cie chyba Bobi_robert łomineło :mrgreen:
Oddaje 1/2 posta :wink:
A jaszcze screeny dorzucił zeby bardziej udupić :mrgreen:
Zachowaj sobie ta połowke :wink:
Szczerze mowiac nie zauwazylem tej opcji >> menagera procesow
(teraz bedzie wiadomo czym zaabija procesy w przypadku kiedy taskmgr nie dziala)
Pewnie dlatego ze we wczesniejszej wersji HJT jej nie było
Co do wywalania po reboot'ie to to znalalem ale do takich czynnosci urzywalem Spybota
Nie mniej jednak HJT nie wywala plików podczas zwyklego urzytkowania
Coś Cie chyba Bobi_robert łomineło :mrgreen:
spiderko:Efektywność firewalla zaleźy w duźym stopniu od samego urzytkownika, prawdopodobnie zezwoliłeś na komunikacje z netem jakiemuś robakowi. Proponuje przeskanować komputer tymi narzędziami:
Spybot Search&Destroy
Ad–aware
Hijack This
Dwie pierwsze pozycje są środkami na trojany, robaki i inne świństwa w systemie, ostatni program pokazuje aktywne procesy i umoźliwia deaktywacje ich. Proponuje wkleić log z tego programu na forum, byćmoźe tam będzie wyjaśnienie dlaczego komputer działa "inaczej".
W wyboldowanym tekscie sa dwa byki
1. Ad–awere i Spybot to programy przeznaczone do znajdywania i usuwania szpiegów (adware, spyware, malware) orz kilku trojanow (malo szkodliwych i przy tym niewielu)
Wormy, wirusy to nie ich dzialka
2. HijackThis jedynie pokazuje uruchomione procesy (ale czasem nie wszyskie),roznorakie rozszerzenia systemowe oraz klucze Run z rejestru, ale nie ma mozliwosci zamykania procesów czy usuwania plikow
To sie robi recznie
Efektywność firewalla zaleźy w duźym stopniu od samego urzytkownika, prawdopodobnie zezwoliłeś na komunikacje z netem jakiemuś robakowi. Proponuje przeskanować komputer tymi narzędziami:
Spybot Search&Destroy
Ad–aware
Hijack This
Dwie pierwsze pozycje są środkami na trojany, robaki i inne świństwa w systemie, ostatni program pokazuje aktywne procesy i umoźliwia deaktywacje ich. Proponuje wkleić log z tego programu na forum, byćmoźe tam będzie wyjaśnienie dlaczego komputer działa "inaczej".
Spybot Search&Destroy
Ad–aware
Hijack This
Strona 1 / 1