Problem z kartą TV na procesorze Conexant firmy Prolink

Wpadła miw ręce karta TV .

Producent : Prolink
Procesor : Conexant CX 23881–17
Oznaczenie na płycie : PV–CX 881PL + (Rev.1D)
Oznaczenie na naklejce : PV–CX 881PL + (NICAM.FM.RC)

Problem taki ze nie umiem zainstalować poprawnie sterów.Ściagłem z internetu juz chyba z 20 róźnych sterów i zawsze wygląda to podobnie.
Po instalacji pokazuje okno gdzie sie wybiera kraj , jezyk, jaki typ anteny. Poźniej wybierajac ikonke TV lub FM pokazuje sie okienko windows ze aplikacja z powodu błedu zostanie zamknięta a przy jakiś innych sterach pokazuje się ze mam skontaktować się z dostawca karty.

Mam do niej oryginalna sklepowe CD. Ale tan sam objaw.Karte dostałem od kolego. Gdy ja kupiłem jakieś 2 lata temu karta działała po kilku formatach systemu ale po którymś juz formacie nie odpaliła chociaź zawsze były instalowane te same stery.

Teraz jest u mnie i takie problemy.

Sama karta jest jednak sprawna gdyź po instalacji DScaler–a normalnie da się oglądać TV. Jednak zuźycie procka to 100% , brak obsługi pilota TV. Jest to jedyny program i alternatywnych mi znanych na którym coś działa.
Wiec na siłe chciał bym odpalić na sterach oryginalnych.

Oczywiście probowałem tez na nowym systemie zaraz po formacie i to samo :(

Wiecie moźe co z tym fantem zrobić??

Pozdarwiam

Odpowiedzi: 5

Tak juź robiłem niestety bez skutku mam tu na myśli odistalowywanie wszystkiego. Jednak na tej instrukcji pokazane sa screeny zupełnie innej CD ja mam inną.

A druga rzecz jest wylaczenie tego DMA i zmienianie bufora. Nie mam tego w w XP. Wiec dalej problem wrrrr.

Ma ktoś moźe dokładny namiar jak sie nazywa ten sterownik TV Card Series – play tv HD ?? To moźe uda mi się gdzieć zassać.

Pozdrawiam
djmolo
Dodano
31.12.2005 14:31:08
Pozdrawiam wszystkich . Odinstaluj zamontowane sterowniki i oprogramowanie , które masza na kompie. Zrestartuj. Jeźeli pojawi sie info o wykryciu noweg sprzętu to anuluj. Załaduj płytę i wybierz TV Card Series – play tv HD–zainstaluj drivery.Pełną instrukcę obsługi tej karty masz tutajhttp://www.prolink.pl/prolink/instrukcje
olek1992
Dodano
31.12.2005 12:01:26
Zapomniałem. System XP Profesional. Bez SP 1 ani 2. A działał tez na takim systemie az pewnego razu juz nie poszedł z oryginalnymi sterami z CD.

Podany link juz kiedys znalazłem ale nie umiem ściągnąć nic. Pobiera mi się jakiś plik zerowych rozmiarów i nie umiem go w niczym otworzyć.
Probowałem go ściągnąć w Operze i IE ael to samo.

Moźe Tobie się uda to prosił bym o podesłanie.

Moźe jakieś inne sugestie ??

Pozdrawiam
djmolo
Dodano
31.12.2005 09:30:33
Nie napisałeś jaki system. A to sprawdzałeś :http://www.treiber–world.de/treiber–VideoTVKarten–Prolink–PVCX881PL–download–1101229190.html ?
Ucho
Dodano
31.12.2005 03:50:38
Hmm! Nikt ze starych wyjadaczy na forum nie jest w stanie mi pomóc??
djmolo
Dodano
30.12.2005 20:10:45
djmolo
Dodano:
30.12.2005 11:05:40
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1