Problem z karta telewizyjna TV Anywhere Master 8606

Od ponad roku czasu jestem posiadaczem karty telewizyjnej TV@nywhere Master 8606. Na początku tez mialem problem z dzwiękiem tzn obraz jest i był bez zarzutu natomiast jesli chodzi o dźwięk to w momencie uruchamiania programu MSIPVS pobranego ze strony producenta karty MSI słychac tylko jakies szumy i trzaski generowane z okresloną czestotliwością. Sciągnąłem wszystkie najnowsze sterowniki ale nic to nie daje, caly czas ten sam problem. Moj problem z zeszłego roku został rozwiazany przez to, ze zaniosłem kompa do serwisu i tam mi to zrobili a wiec karta jest napewno dobra. Moj system to XP z SP2. Czy ktoś wie co z tym zrobić?

Odpowiedzi: 2

Mozna powiedziec ze sobie jakos z tym poradzilem. U mnie problem polegal na tym ze trzeba bylo zmienic tryb wyszukiwania, tzn mam kablowke i probowalem wyszukac kanałów w trybie cabel niestety to wlasnie nie dziala trzeba zmienic na air wtedy znalazl mi progarmy z dzwiekiem, ale oczywiscie niewszystkie z pakietu kablowki tylko czesc. Niestety z tym sie raczej juz nic zrobic nie da, bo to jest problem kodowania kanałów który nie zostal odpowiednio dopasowany z polskimi standardami moźna probowac zmienic w ustawieniach inny tryb kodowania np. czeski...etc i wtedy mozna uzyskac dodatkowe kanały kosztem utraty niektorych kanałów, które akurat pracuja na polskim kodowaniu. Podsumowaujac wina lezy w oprogramowaniu do karty TV. Mozna jeszcze probowac jakies inne programy instalowac do odtwarzania TV, ale z tego co sie orientuje z ta karta raczej zaden program dobrze nie chodzi. Czyli zostajemy skazani na kiepskie oprogramowanie producenta.

P.S Sterowniki musza byc najnowsze zeby chodzily pod XP z SP2
Jak bedzie cos niejasne to postaram sie odp oczywiscie jesli bede wiedział.
Foczus
Dodano
11.04.2006 16:24:56
znalazles jakies rozwiazanie tego problemyu?
ja mam dokladnie to samo i nie wiem co z tym mozna zrobic.
przemkowal
Dodano
11.04.2006 01:50:30
Foczus
Dodano:
21.03.2006 14:23:41
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1