Problem z karta sieciowa (zintegrowana)
Witam. Mam problem z karta sieciowa, jest ona zintegrowana na plycie Gigabyte K7Triton n GA–7N400–L na nforce 2. Problem polega na tym, ze jak wkladam kabel nie zapala sie lampka a winda nie pokazuje ze jest polaczenie sieciowe. Sprawdzalem na dwoch roznych kablach(kable sa dobre). W biose karta jest wlaczona sprawdzalem. Najlepsze jest to ze winda nie pokazuje problemow z karta sieciowa, standard to urzadzenie dziala poprawnie i normalnie ja wykrywa. Dlugo jej nie uzywalem bo nie mialem takiej potrzeby, teraz potrzebuje i nie dziala. Co propobnujecie?? Pozdro i dzieki
________
Wlasnie mi sie obudzila, jakby nigdy nic porpostu zaczela dziala ;/ nie wiem co sie dzieje, zjednej strony ciesze sie ze dziala ale z dreugiej nie wiem co jest . Mozliwe, ze spowodowane jest to dlugim nie uzytkowaniem??? pozdrawiam
________
Wlasnie mi sie obudzila, jakby nigdy nic porpostu zaczela dziala ;/ nie wiem co sie dzieje, zjednej strony ciesze sie ze dziala ale z dreugiej nie wiem co jest . Mozliwe, ze spowodowane jest to dlugim nie uzytkowaniem??? pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Heh, oczywiste, ze podlaczalem kabel, ktory byl podlaczony do innego wlaczonego kompa. Dziekuje za odpowiedzi, karta juz dziala takze prosze admina o zamkniecie topicu. Pozdrawiam
To ze system nie zauwaza problemow z karta, nie znaczy ze karta jest sprawna. Z drugiej strony, wlozenie kabla, bez podlaczenia go do innego interfejsu, nie oznacza ze dioda musi sie "zapalic".
Jesli wiec wpinasz sam kabel, nie "zapalenie" sie diody to normalny objaw.
Jesli wiec wpinasz sam kabel, nie "zapalenie" sie diody to normalny objaw.
Internet mam od bardzo dawna (podlaczony modem pod usb dlatego nie zuwyalem karty sieciowej) i nie uzywalem go z inna plyta,a innej karty sieciowej nie uzywalem.
Czy wcześniej miałeś karte sieciową w komputerze? Internet zakładałeś niedawno czy juź jakiś czas temu uźywałeś (np. z inną płytą główną)?
Strona 1 / 1