problem z karta sieciowa LAN Porte 10/100 firmy microcom

ano problem polega na tym ze niedziala :D
w sensie:
na dyskietkce ze sterownikami do tej karty niebylo serow do XP, a podczas proby instalacji np. tych co do 2000 sa, to (podczas recznego wybierania sterownika z pliku) pisal ze w danym katalogu niema sterownika, a byl, podobnie jesli probowalem instalnac te pod 98, nt, czy Me. (mi sie dziwne wydalo to ze on nienapsal ze to sa stery do jakiejs innej karty, tylko ze tam zupelnie nic niema), wiem napewno ze karta dziala, bo wlasnie w tej chwili siedze na knoppixie i sie pzez nia lacze.
probowalem sciagnac nowe stery, jednak strony microcomu ze sterownikami cus znalezc niemoglem, sciagnalem wiec jakies stery ze strony realteka (karta jest chyba na tym chipie oparta, w kazdym razie sterownik pod lina nazywa sie rtl8139, i taki sam tyle ze pod wingroze sciagnelem) efekt byl ten sam co kiedy probowalem zainstalowac sterowniki dolaczone do karty na dyskietce
ufff zem sie rozpisal
mial ktos podobny problem? a moze niemial, ale wie co zrobic :D
dziex z gory

Odpowiedzi: 4

czesciowo sobie poradzilem, w sensie windows wykryl moja karte jako realtek i jak sie okazalo znalazl tesh i jakies sterowniki, tylko teraz podczac/po ich instalacji wyskakuje ekran z namisem ze wystapil blad kod 10... gdzies widzialem cos o tym na forum, ale teraz szukam i szukam i niemoge znalezc,
bylbym dzwieczny jakby ktos wiedzial co z tym zrobic
Anonymous
Dodano
23.11.2003 11:58:58
hmm no sciagne, choc niezabardzo rozumiem co mialo by mi to dac, z tego co zkumalem ze stronki to ta ajda wyswietla tylko infrmacje o sprzecie.
wczora gadalem z kumplem i stwierdzil ze to dziwne bardzo bo jemu do karte (tez na realtecu) winda wykryla automatycznie podczas instalacji czy kiedy tam

ps. heheheh po tym jak wyvralem wutomatyczne szukanie sterownikow, ktorych oczywiscie nieznalazlo, dostalem komunikat : "System windows nie znalazl w swojej bazie sterownikow do twojej karty sieciowej, czy chcesz polaczyc sie z internetem aby poszukac jej online" :DDD
Anonymous
Dodano
22.11.2003 10:08:06
ściągnij sobie Aida32 bedziesz miał odnośniki do wszekliego sprzętu jaki masz w kompie
adres : http://www.aida32.hu/aida32.php
Anonymous
Dodano
21.11.2003 22:49:16
ehh znalazlem strone, ale sterownikow brak (sa tylko do modemow) :(
help ktokolwiek? :((
Anonymous
Dodano
20.11.2003 08:11:02
Anonymous
Dodano:
20.11.2003 01:11:31