PROBLEM Z KARTĄ GRAFICZNĄ!!!!!!!!!!!! WAŻNE!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich chciałbym was prosić o pomoć..o co chodzi?chodzi o to źe jak włanczam komputer to widze na monitorze takie roźne paski i kropki w róźnych kolorach
mam windowsa xp i jak juz ma sie zaladowac to monitor tak jakby sie samoczynnie wylanczał. Na samym początku myslałem ze monitor mi padł więc wziąłem porzyczyłem od kolegi, ale dzieje sie tak dalej wiec to nie wina moniotora wiec wziąłem moją karte do kolegi i podłączyłem u niego i dalej sie wyświetlały paski...Czy karta grficzna juz jest do wyrzucenia czy da sie to jeszcze jakoś naprawic????i co mogło się zepsuć i jak to naprawić????z góry dziękuje za pomoc...
moja karta grafiki to: LEADTEK 6800GT 256MB
pozdro:)
mam windowsa xp i jak juz ma sie zaladowac to monitor tak jakby sie samoczynnie wylanczał. Na samym początku myslałem ze monitor mi padł więc wziąłem porzyczyłem od kolegi, ale dzieje sie tak dalej wiec to nie wina moniotora wiec wziąłem moją karte do kolegi i podłączyłem u niego i dalej sie wyświetlały paski...Czy karta grficzna juz jest do wyrzucenia czy da sie to jeszcze jakoś naprawic????i co mogło się zepsuć i jak to naprawić????z góry dziękuje za pomoc...
moja karta grafiki to: LEADTEK 6800GT 256MB
pozdro:)
Odpowiedzi: 12
To lipa straszna, z tego co się orientuje to jest ktoś, nicka nie pamiętam, na forum tweaka kto naprawia zepsute karty graficzne, nawet procesor graficzny moźe wymienić jeśli zachodzi taka potrzeba. Zarejestruj się i napisz w tym temacie:
http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=85524&st=900
http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=85524&st=900
Problem w tym, źe ja niestety nie mam gwarancji na tą kartę i dlatego prosze o pomoc Was.Kupiłem ja na giełdzie komputerowej w Katowicach...Gosciu, od którego kupiłem karte nie chce mi oddac pieniedzy ani wymienic na inna, takze jestem w beznadziejnej sytuacj,dlatego zwracam sie do was z prosba o pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gwarancje masz? Jak tak to na serwis z nią.
oglądałem zdjęcia tej karty(wyszukałem na goglach w grafice pod hasłem: leadtek 6800gt), i na źadnej z nich nie było takiej ścieźki jak na mojej(chodzi mi o zaznaczony fragment), nie wiem czy to jest w porządku?
(Karte kupowałem uźywaną, takźe nie wiem co z nią się działo wcześniej)
(Karte kupowałem uźywaną, takźe nie wiem co z nią się działo wcześniej)
Zdjęcie troche nieostre,ale jeśli jest to uszkodzenie mechaniczne to ścieźkę moźna zregenerować specjalnym lakierem elektroprzewodzącym.Nie będę pisał jak to się robi ale w serwisach elektronicznich coś poradzą.
Jeśli uszkodzenie nastąpiło z powodu przepalenia prądem to jakaś przyczyna była i nie wiadomo czy karta jest OK.Moźna spróbować regeneracji jak juź pisałem a wynik tego się okaźe...Powodzenia
Jeśli uszkodzenie nastąpiło z powodu przepalenia prądem to jakaś przyczyna była i nie wiadomo czy karta jest OK.Moźna spróbować regeneracji jak juź pisałem a wynik tego się okaźe...Powodzenia
Tył Leadtek WinFast A400 GT TDH
Zdaje się źe jest przepalona ta ścieźka, nie daje sobie głowy uciąć źe nic poza nią się nie przepaliło.
Zdaje się źe jest przepalona ta ścieźka, nie daje sobie głowy uciąć źe nic poza nią się nie przepaliło.
Byłbym bardzo wdzięczny za szybka pomoc
acha, chciałbym jeszcze dodać, źe:
–właśnie oglądałem dokładnie moją karte grafiki. Zauwaźyłem, źe w miejscu gdzie karta łaczy się z AGP na płycie(styki czy jakoś tak, nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), na końcu jednego ze styków(który odstaje od reszty kawałek do góry), jest malusieńka przerwa, jakby karta była przypalona czy coś takiego. Nie mam pojęcia czy to juź było wcześniej czy coś to spowodowalo, jeśli tak, to co mogło to spowodować?? Czy jeden kawałeczek łaczenia karty z agp moźe mieć wpływ na takie działanie?
– Sprawdzałem karte na innych komputerach i dzieje się to samo...
,
Zamieszczam zdjęcie karty z zaznaczonym miejscem które podejrzewam źe jest powodem tego problemu
–właśnie oglądałem dokładnie moją karte grafiki. Zauwaźyłem, źe w miejscu gdzie karta łaczy się z AGP na płycie(styki czy jakoś tak, nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), na końcu jednego ze styków(który odstaje od reszty kawałek do góry), jest malusieńka przerwa, jakby karta była przypalona czy coś takiego. Nie mam pojęcia czy to juź było wcześniej czy coś to spowodowalo, jeśli tak, to co mogło to spowodować?? Czy jeden kawałeczek łaczenia karty z agp moźe mieć wpływ na takie działanie?
– Sprawdzałem karte na innych komputerach i dzieje się to samo...
,
Zamieszczam zdjęcie karty z zaznaczonym miejscem które podejrzewam źe jest powodem tego problemu
Najlepiej przemuchac sprezonym powietrzem dokladnie,sprawdzic, czy radiator, wentyalator dobrze przylegaja, czy wiatrak sie w ogole kreci. Jezeli karta ma czujnik temperatury to sprawdzic jaka ona jest, ewentualnie na dotyk czy podczas pracy nie jest goraca...
w takim razie pytanko(bo ja niedoświadczony jestem):
jak wyczyścić???? Spręzonym powietrzem czy odkurzaczem na wydmuchiwanie?? :shock: Bo mokra szmatką to chyba nie...
edit. chciałbym dodać jeszcze, źe "paski" mają miejsce przez cały czas(bios+winda), takźe rady ze zmianą sterowników są raczej bezuzyteczne...
z góry thx!
To zrób tak jak napisał Spiderko–wyczyść kartę graf.
jak wyczyścić???? Spręzonym powietrzem czy odkurzaczem na wydmuchiwanie?? :shock: Bo mokra szmatką to chyba nie...
edit. chciałbym dodać jeszcze, źe "paski" mają miejsce przez cały czas(bios+winda), takźe rady ze zmianą sterowników są raczej bezuzyteczne...
z góry thx!
To zrób tak jak napisał Spiderko–wyczyść kartę graf.
nie wiem czy to od płyty głownej bo dostałem od kolegi radka 9200 i chodzi normalnie i nie ma źadnych pasków ani kropek...
przez pierwszy miesiąc od zakupu karta chodziła bez chodziła bez zarzutu. Nagle, nie wiadomo skad, pojawiły się paski...Od razu poźyczyłem karte od kumpla i chodzi bez problemu. :?
przez pierwszy miesiąc od zakupu karta chodziła bez chodziła bez zarzutu. Nagle, nie wiadomo skad, pojawiły się paski...Od razu poźyczyłem karte od kumpla i chodzi bez problemu. :?
Strona 1 / 1