Problem z karta graficzna ... :/

Zwracam sie do was z natepujacym problemem:

Od dluzszego czasu posiadalem karte graficzna ( GeForce 256 ) ... kilka lat... 2 dni temu probowalem zalaczyc kompa i nie bylo charakterystycznego piiiii i komp nie potarfil wczytac karty ...

odkurzylem kompa... przeczyscilem wejscie AGP... i wywnioskowalem ze wina za to nalezy obarczyc karte graficzna... zanioslem ja do kumpla i u niego dziala... wzialem karte od niego i u mnie dziala... ma ktos pomysl co sie stalo??

Z góry dziekuje za pomoc :)

Odpowiedzi: 1

A sprawdź zasilacz - napięcia.

Przy okazji sprawdź napięcie baterii na płycie ma mieć powyżej 3V.

Zasilacz sprawdzenie

JNJN
Dodano
08.07.2006 19:47:39
  • Imielin 09.07.2006 11:55:49

Myślałem nad zasilaniem... podłączyłem z innego kompa i to samo :(

• JNJN 09.07.2006 18:55:51

Wyczyść dokładnie slot AGP i złącze stykowe karty.<br><br>Zresetuj bios na założonej karcie GeForce 256 - najlepiej baterią,odłącz kompa od zasilania 230 V,sprawdź baterię ma mieć powyżej 3 V,włóż i ustaw co trzeba i zapisz Save i zobacz.<br><br>Jak dalej to samo zostaje prawdopodobnie uszkodzenie slotu AGP lub problem z jego zasilaniem - ta karta lubi zjeść.<br><br>

• Imielin 14.07.2006 13:30:02

<P>Zresetowalem ...bateria ma 3.02 V ...napiecie wszedzie ok... i nic...dalej nie dziala</P> <P>co do uszkodzenie slotu AGP lub problem z jego zasilaniem to zrozumiabym to...jest tylko jeden problem: Dziala mi na nim karta Intel470 lecz musze zawsze troche powalczyc z jej uruchomieniem...bo jak dokrece srubki od kabla to mi robi dlugie piiiii i sie nie walncza... a jak wsadze za mocno do agp to wogole jej nie wykrywa... tak jakby musiala byc luzno wsadzona...:(</P> <P>Ps. Intel 470 jest jesdyna karta ktora rusza(po dlugiej walce)... nie dziala ani moj wspomniany geeforce ani riva tnt od kumpla...:(</P> <P>Ma ktos jakis pomysl:&gt;??</P>

Imielin
Dodano:
08.07.2006 19:12:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1