problem z karta graf

mam straszny problem z moja karta 9geforce 2ti) bo sie strasznie nagrzewa i mi sie komp zacina nawet jak nie gram tylko np jestem na gg, na razie nie mam kasy na nowa karte wiec moze bysle mi przynajmniej doradzili jak zmniejszyc jej wydajnosc zeby sie tak nie nagrzewala, bo nie wiem jak to sie robi i czy by to cos w ogole dalo!

Odpowiedzi: 13

–=MC=–:
ej lolu, wiem o jaka paste chodzi, mam ja w domu i nie widac zeby cos dawala! obudowa jest OTWARTA specjalnie tak zrobilem zeby sie nie nagrzewalo tak bardzo, no a jak wentylatro PAŻY to pewnie to jest normalne, nie?? co za koles... :?
zacznij od tego do czego sluzy radiator? a wiec on ma odprowadzac ciepło ? czy tez ma być zimny jak lód, a to co ma chlodzic ma być gorące? po 2. jak wentylator moźe paźyć?? heh, jak wkladasz legalnie palec w wentylator jak się kręci to gratuluje pomysłu i na przyszlosc proponuje abys wyleczyl masochistyczne sklonnosci. po 3. koles, wyloozuj. ludzie powiedzieli ci wiele sposobów aby ostudzic temperature, wiec mniej pretensje sam do siebie ze nie potrafisz z tego skorzystac :shock: jak nie umiesz nic zrobic to wymien sie z kims kartą :shock:
Lucky
Dodano
31.03.2005 21:41:47
dodam tylko źe czasem nidawaj tej twojej pasty zaduźo tylko troszeszke posmaruj bo zamiast przewodnika zrobisz z tego izolator.
Krzysiek_84
Dodano
31.03.2005 18:15:38
Spokojnie. Lepiej zmień to co napisałes bo forum nie jest od wyzywania tylko od szukania bądź udzielania pomocy.
Damianos
Dodano
31.03.2005 18:01:23
ej lolu, wiem o jaka paste chodzi, mam ja w domu i nie widac zeby cos dawala! obudowa jest OTWARTA specjalnie tak zrobilem zeby sie nie nagrzewalo tak bardzo, no a jak wentylatro PAŻY to pewnie to jest normalne, nie?? co za koles... :?
–=MC=–
Dodano
31.03.2005 17:59:37
hehe, nie ;D cos mi sie wydaje ze .. zrobiles to pasta do zębów ^^ zrób tak, pójdz do sklepu komputerowego, poprość o paste termoprzewodzącą, zdejmij radiator ze swojej karty, pasmaruj na 'procesorze karty' i zaloz z powrotem. Zobacz równieź czy wentylator się nie zaciera. Właściwie to co tu pisze juź wcześniej było powiedziane ... zastosuj się do tego, i ... skad wiesz, źe to wina karty ? moźe coś nie tak jest w systemie, moźe ram wysiada ? a moźe przykryłeś całą obudowe jakimś kocem źeby było 'ciszej' (juź takie coś sie na tym forum kiedyś zdarzyło. Zadbaj równieź o cyrkulajce powietrze, jesli masz odrazu pod kartą graf. jakaś telewizyjną karte, to przestaw do nastepnego slota

btw. to źe radiator jest gorący to znaczy źe dobrze spełnia swoją role. Ja myślę, źe to karta jest przyczyna zwisów
Lucky
Dodano
31.03.2005 17:42:24
hehe, nie ;D cos mi sie wydaje ze .. zrobiles to pasta do zębów ^^ zrób tak, pójdz do sklepu komputerowego, poprość o paste termoprzewodzącą, zdejmij radiator ze swojej karty, pasmaruj na 'procesorze karty' i zaloz z powrotem. Zobacz równieź czy wentylator się nie zaciera. Właściwie to co tu pisze juź wcześniej było powiedziane ... zastosuj się do tego, i ... skad wiesz, źe to wina karty ? moźe coś nie tak jest w systemie, moźe ram wysiada ? a moźe przykryłeś całą obudowe jakimś kocem źeby było 'ciszej' (juź takie coś sie na tym forum kiedyś zdarzyło. Zadbaj równieź o cyrkulajce powietrze, jesli masz odrazu pod kartą graf. jakaś telewizyjną karte, to przestaw do nastepnego slota

btw. to źe radiator jest gorący to znaczy źe dobrze spełnia swoją role. Ja myślę, źe to karta jest przyczyna zwisów
Lucky
Dodano
31.03.2005 17:42:24
no ostatnio nakladalem paste i lipa wyczyscilem nawet pozadnie wentylator... a czy na radiator tez powinienem dac trocehj pasty?
–=MC=–
Dodano
31.03.2005 17:18:34
hehe zmniejszy wydajnośc niewiem czy to coś da ale np riva tunerem zamiast podkręcać karte zmniejsz jej taktowanie.Ale i tak według mnie powinienes zainwestować i radiatory i coolera.ściągnij cooler razem z radiatorem z karty nowa pasta przeczyść wszystko i powinno zadziałać.
Krzysiek_84
Dodano
31.03.2005 14:01:15
Sprawdź czy radiator dobrze przylega do procesora graficznego.Miałem to samo.Zdejm radiator,posmaruj procek pastą termoprzewodzącą,załóź radiator i wentylator.Musi to wszystko dobrze przylegać do siebie.
Mialem GF 2Ti i na najwyźszych obciąźeniach sprawowała się bez problemu.Powodzenia...
Wiech
Dodano
31.03.2005 00:59:49
od dawna juz tak mam ale ostatnio caraz czesciej mi sie zacina komp
–=MC=–
Dodano
30.03.2005 21:58:23
...:: Dosc dziwna sytucaja, nagle sie tak zaczela gotowac ? Byc moze padl cooler albo gdzies bylo grzebane w overcloku.. nowy wiatrak to wydatek ok 12 zl. ::... [/list]
AdasB
Dodano
30.03.2005 21:12:30
no wentylator mam ale normalnie karta pazy i wentylator tesz takzwane gowno daje... a nie dalo by sie zmniejszyc wydajnoscy tej karty bo i tak nie gram ani nie robie nic takiego na co by mi byla tak strasznie potrzebna. a wntylator i radiator to wydatki narazie nie mam $$...
–=MC=–
Dodano
30.03.2005 20:18:35
Załoźyć wiekszy radiator i dodać wentylator ;)
Anonymous
Dodano
30.03.2005 20:03:47
–=MC=–
Dodano:
30.03.2005 19:59:48
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1