Problem z karta dzwiekowa

Witam!

dzisiaj zakupilem karte dzwiekowa TRUST SC-5100 i nie moge jej zainstalowac tzn windows jej nie wykrywa, a jak chce zainstalowac sterowniki to wyskakuje taki komunikat "Our audio chip provides multi-speaker surround and realistic sound effects, Due to the fact that your computer is not equipped with our audio chip, you can not avail yourself of these advanced features" i tu jest problem bo wiem ze musze wylaczyc zintegrowana karte dzwiekowa i pytanie ALE JAK??? kombinowalem w biosie i nic probowalem zworki przestawic i dalej nic.

MOJA PLYTA:: K7VZA v3.2

BIOS: v6.00 / 8363-686

Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC!!!

Odpowiedzi: 1

Advanced Chipset Features Option tam jak przejedziesz suwakiem do dołu jest opcja On Chip Sound - ustawa z auto na  disabled.

Poza tym zworka JP4 mająca zwiazek z kodekiem audio i złączem AMR dla modemu .

Szczegóły masz w instrukcji , jeśli nie papierowej to na stronioe ECS w postaci PDFu do ściągnięcia 

Jeśli nie wykrywa Ci karty tej którainstalujesz, zmienń opcję PNP OS Installed , w PnP/PCI Configuration Option, na YES i zobacz
Seeker
Dodano
10.12.2006 09:49:09
  • primax 10.12.2006 11:28:59

<P>zrobilem dokladnie tak jak napisales ale dalej jak chce zainstalowac sterowniki wyskakuje ten sam komunikat. zworke "JP4" zmienilem na "AMR" i tez wyjalem ja i&nbsp;dalej nic. w biosie zrobilem&nbsp;"On Chip Sound" na "disabled"&nbsp;i&nbsp;karte wkladalem we wszystkie sloty nic nie wykrywa i nie dziala hehe juz powoli trace nadzieje, aha opcje "PnP/PCI Configuration Option" tez zmienilem</P> <P>wogule dziekuje za zainteresowanie, ale jak masz jeszcze jakies&nbsp;pomysly na ta tragiczna karte&nbsp;to bardzo bym byl wdzieczny</P> <P>&nbsp;EDIT/</P> <P>jak patrzylem w "dzwieki i urzadzenia audio" to tak jakby nie bylo zintegrowanej karty tzn. wylaczona jest.</P>

primax
Dodano:
10.12.2006 00:30:34
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1