problem z kartą dźwiękową i winampem
kupiłem ostatnio od kumpla karte dźwiękową
cmi 8738/pci–sx. no i niby działa. tylko sterowniki z netu musiałem ściągnąć. ale problem w tym, źe np. słuchając muzyki w winampie nie mogę ściszać ani podłaśniać. tzn. nie mogę w winampie, bo w tym głośniczku koło zegara w windowsie mogę heh. ale w winapie nie. i wogóle nie wiem co mam zrobić? moźe zły sterownik albo coś. i wogóle jakoś cicho teraz mi gra muzyka nawet jak ustawie wszystko na max.
co ja mam zrobić?
cmi 8738/pci–sx. no i niby działa. tylko sterowniki z netu musiałem ściągnąć. ale problem w tym, źe np. słuchając muzyki w winampie nie mogę ściszać ani podłaśniać. tzn. nie mogę w winampie, bo w tym głośniczku koło zegara w windowsie mogę heh. ale w winapie nie. i wogóle nie wiem co mam zrobić? moźe zły sterownik albo coś. i wogóle jakoś cicho teraz mi gra muzyka nawet jak ustawie wszystko na max.
co ja mam zrobić?
Odpowiedzi: 6
Sterowniki firmowe masz tu,pobierz do karty PCI i swojego systemu.
http://www.cmedia.com.tw/e_download_01.htm
Wyłącz w biosie karte zintegrowaną jak masz.
Odinstaluj Winapa.
Odinstaluj oprogramowanie karty,menadźer urządzeń i usuń wszystko co dźwięk,restart kompa i zainstaluj ponownie stery do karty,wszystko ustaw w sterowniku i sprawdz w systemie dzwięki jak tu dobrze karta sprawna.
Zainstaluj Winapa i zobacz.
http://www.cmedia.com.tw/e_download_01.htm
Wyłącz w biosie karte zintegrowaną jak masz.
Odinstaluj Winapa.
Odinstaluj oprogramowanie karty,menadźer urządzeń i usuń wszystko co dźwięk,restart kompa i zainstaluj ponownie stery do karty,wszystko ustaw w sterowniku i sprawdz w systemie dzwięki jak tu dobrze karta sprawna.
Zainstaluj Winapa i zobacz.
Poszukaj innych sterowników – bo to ich sprawka. Chciałem kiedyś sobie uaktualnić stery od karty dźwiękowej CMI i po tym zabiegu Winamp się wieszał. A jak się juź uruchomił, to połowa funkcji nie działała (wtyczki z efektami).
weź poszukaj w ustawieniach winampa – gdzies sie powinno ustawić zeby grało muze z dzwiękówki i wtedy sówaki powinny chodzić poprawnie
to karta od kumpla, który mieszka piętro niźej. mówił źe u niego działała normalnie.
a jak o sterowniki chodzi to co mam zrobić???
zaisntalować nowe ale mi się wydaje źe ten co mam jest najnowszy do tej karty.
a jak o sterowniki chodzi to co mam zrobić???
zaisntalować nowe ale mi się wydaje źe ten co mam jest najnowszy do tej karty.
tu stawiałbym na sterowniki.
Moźe karta jest niesprawna? U kogoś ją sprawdzałeś?
Strona 1 / 1