Problem z kablem?
Blagam ratunku!!
Mam dwa kompy, 3 karty sieciowe i jeden kabel (kros). Wszystko pieknie podlaczone, a tu nici, obydwa pecety monituja, ze 'kabel sieciowy odlaczony'. Czy mam rozumiec, ze jest on po prostu ZEPSUTY? (czy istnieje jakas inna mozliwosc, kiedy PRAWIE jestem pewna, ze wszystko mam powpisywane ok?).
Prosze o szybka odp., to moze uda mi sie jeszcze kabel wymienic (kupiony zaledwie wczoraj..). Dzieki z gory za pomoc!
Mam dwa kompy, 3 karty sieciowe i jeden kabel (kros). Wszystko pieknie podlaczone, a tu nici, obydwa pecety monituja, ze 'kabel sieciowy odlaczony'. Czy mam rozumiec, ze jest on po prostu ZEPSUTY? (czy istnieje jakas inna mozliwosc, kiedy PRAWIE jestem pewna, ze wszystko mam powpisywane ok?).
Prosze o szybka odp., to moze uda mi sie jeszcze kabel wymienic (kupiony zaledwie wczoraj..). Dzieki z gory za pomoc!
Odpowiedzi: 10
Przeskoczyl chyba na zabkach – byc moze za slabo napiety po wymianie. Poszly chyba (mam nadzieje) tylko zawory ssace, bo na tloku po stronie zaworow wydechowych jest wyzlobienie.Seeker:To znaczy źe co? pasek Ci pękł? :shock:
Zapomnij. Znalazlem cos takiego na allegro, ale gostek sam nie wie czy to do 1,4 czy 1,6 – http://gazeta.allegro.pl/show_item.php?item=33344007Seeker:IMO nawet bym nie naprawiał tylko poszukał "nowej" głowicy z bebechami na jakim szrocie – myślę źe taniej wyjdzie.
No niestety. Wiekszosc nowych silnikow jest "kolizyjna". A juz z pewnoscia 16–to zaworowe.Seeker:A tak na marginesie co to za silnik który po pęknięciu paska taką kaszanę robi?
EL NINO:A bo mi rozrzad polecial i zawory pokrzywilo. Nawet nie mysle o kosztach kurna, zeby sie nie pochlastac :P .
To znaczy źe co? pasek Ci pękł? :shock:
IMO nawet bym nie naprawiał tylko poszukał "nowej" głowicy z bebechami na jakim szrocie – myślę źe taniej wyjdzie.
A tak na marginesie co to za silnik który po pęknięciu paska taką kaszanę robi? Nawet taki fiat czy to będzie Punto CC SC w wypadku zerwania paska nic szczególnego nie wyprawia
Przepraszam za OT
nie, nie bede :) mam juz dosyc wszelakich sieci!!!! :P
Bedziesz jeszcze kupowala kable ? Siec kladziesz ? To chyba taniej Cie wyjdzie kupno zaciskarki a i rutyny nabierzesz :wink: .
No ba! bylam szczesliwa, ze w ogole nie robili mi problemow z zamiana :P zapytalam grzecznie, czemu od razu nie dostalam 'normalnego' kabelka. Hem.. uzyskalam odpowiedz: "te kable to robia seryjnie i jakis Murzyn przy robocie musial sie pomylic" (koniec cytatu). Moja sugerujaca mina sprawila, ze ktorys sprzedawca stwierdzil. ze jednak zartuje. No coz, mam nauczke, zeby odtad sprawdzac kolorki (i nauczyc sie chyba poprawnej kolejnosci na pamiec ;)))
A bo mi rozrzad polecial i zawory pokrzywilo. Nawet nie mysle o kosztach kurna, zeby sie nie pochlastac :P . Tak ze lepiej mi w droge dzisiaj nie wchodzic :mrgreen: .Bobi_robert:Cos Ty taki dzisiaj na wszystkich leserow cięty :?: :mrgreen:
EL NINO:Nie Twoja wina, bo nie musisz sie znac na kablach a to Oni sa podobno fachowcami :wink: . Nie skomentowalas w sklepie ich kompetencji ? Moze warzywami powinni handlowac ? Chociaz chyba tez mogliby pomylic marchew z pietruszka. Wszak roznia sie tylko kolorem :P .Susia:ale facetom w sklepie bylo lyso :D
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=23283&highlight=tpsa
EL NINO:Powiedziales temu czlowiekowi co o nim sadzisz ?Mako:W infolini TPSA pan powiedział mi źe mam sobie dysk sformatować, bo to wina systemu XP.
Cos Ty taki dzisiaj na wszystkich leserow cięty :?: :mrgreen:
Nie Twoja wina, bo nie musisz sie znac na kablach a to Oni sa podobno fachowcami :wink: . Nie skomentowalas w sklepie ich kompetencji ? Moze warzywami powinni handlowac ? Chociaz chyba tez mogliby pomylic marchew z pietruszka. Wszak roznia sie tylko kolorem :P .Susia:ale facetom w sklepie bylo lyso :D
No tak, rece opadaja... ;) kabel oczywiscie mial w jednej koncowce zamienione miejscem kolory :/ zdazylam go wymienic na szczescie.. ale facetom w sklepie bylo lyso :D a mnie jest glupio, ze nie spojrzalam na to wczesniej :oops: no nic, wielkie dzieki za pomoc!!! :)
Komunikat o odlaczonym kablu nie ma nic wspolnego z powpisywanymi ustawieniami (dobrymi lub zlymi). Tak wiec jedyna mozliwosc, to ten kabel. Jestes pewna ze poprawnie sktosowany ? Czy mozesz podejrzec we wtyczkach kolejnosc kolorow kabelkow ? Porownaj z opisem kabla krosowanego.
Strona 1 / 1