Problem z kablówką

Witam
Mam naspujący problem
Zainstalowany XP łączę się za pomocą karty sieciowej i wszystko jest ok. ale przez kilka dni. Z niewiadomych przyczyn nagle przestaje działać połączenie sieciowe z netem (nie ma mojego IP i Bramki domyślnej)Na początku myślałem źe to problem z kablówką ale nie.Radzę sobie w ten sposób źe ro bie przywracanie systemu z poprzednich dni i wszystko działa tylko nie wiem znów do kiedy.
Bardzo proszę o pomoc jest to bardzo upierdliwe. Wgrywałem juź ponownie system i to samo po paru dniach

Odpowiedzi: 3

U mnie w kablówce kompa trzeba włączyć co 12 godzin bo inaczej dostaje nowe IP.Jesli dostane nowe IP to pliki konfiguracyjne w kablowce nie rozpoznaja mojego modemu pod nowym IP i jest kicha.Czasami walis sie firewall i wystarcze reinstallowac.
Przy polaczeniu sieciowym jak klikne na moje polaczenie, pozniej w Obsluga i napraw...i naprawia IP i brame domyslna...
Pozdro
Anonymous
Dodano
30.03.2004 03:31:32
artful6:
... przestaje działać połączenie sieciowe z netem (nie ma mojego IP i Bramki domyślnej)...
Mialem kiedys taki problem i rozwiazaniem okazaly sie inne sterowniki do sieciowki. Moze i u Ciebie pomoze ich wymiana.
EL NINO
Dodano
14.03.2004 21:36:32
Ale co miałeś na myśli mówąć, źe nie ma twojego IP, i bramy domyślnej ??
Pyton_000
Dodano
14.03.2004 20:40:43
artful6
Dodano:
14.03.2004 12:08:37
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1