Problem z jednoczesnym wysylaniem i pobieraniem
Witam wszystkich, zwracam sie z 1 dosyc powaznym problemem dotyczacym mojego polaczenia z internetem.
Mam lacze cable 128/64, i kiedy wysylam plik z maksymalna predkoscia , predkosc mojego downloadu spada do 1 kB/s , ba nawet czesto spadajac do 0 rozlacza pobieranie plikow itp itd. Co robic?
Czy moze istnieja w windowsie jakies opcje optymalizujace predkosc wysylania i pobierania danych, czy istnieja moze jakies darmowe programy do rozgraniczania lacza? Najwazniejesze jest dla mnie to aby podczas wysylania pliku miec mozliwosc pobierania czegokolwiek.
Z gory dziekuje za fachowa pomoc.
Mam lacze cable 128/64, i kiedy wysylam plik z maksymalna predkoscia , predkosc mojego downloadu spada do 1 kB/s , ba nawet czesto spadajac do 0 rozlacza pobieranie plikow itp itd. Co robic?
Czy moze istnieja w windowsie jakies opcje optymalizujace predkosc wysylania i pobierania danych, czy istnieja moze jakies darmowe programy do rozgraniczania lacza? Najwazniejesze jest dla mnie to aby podczas wysylania pliku miec mozliwosc pobierania czegokolwiek.
Z gory dziekuje za fachowa pomoc.
Odpowiedzi: 3
dzieki za rady – zglosze sie do providera i wyjasnie ta sprawe :)
Jest to wina dostawcy uslug, mialem podobny problem, porzyczalem karty sieciowe, kombinowalem, przeinstalowywalem i bez efektu. Mam lacze 1024/128 z kablowki, gdy upload byl na maksa download wachal sie od 0 do 2KB/s. Dopiero rozmowa z adminem sieci dala rezultat i teraz jest o wiele lepiej, przy max uploadzie, download spadnie max o jakies 10%.
Co prawda nie powinno tak przycinac, ale mozesz wyprobowac program NetLimiter do ograniczenia uploadu. Gadales z providerem o tej bolaczce ?
Strona 1 / 1