Problem z internetem z Multimedia [wrocław]

Witam! Zacznę od tego, źe mam stałe łącze 256/256 z Multimedii. Internet działał normalnie juź od ponad miesiąca, a od dwóch dni dzieje się coś takiego: po chwili (5 sek. do 25 minut) polączenie przychodzące zanika, tylko wychodzące zostaje (komputer próbuje nawiązywać kontakt). I nijak wtedy nie da się nic zrobić. Aby przywrócić połączenie trzeba wykonać jedną z tych czynności:
a) Zrestartować komputer
b) Zresetować modem (zewnętrzny Motorola)
c) odłączyć i podłączyć kabel sieciowy od modemu do karty sieciowej
d) najprościej – wybrać funkcję Napraw w oknie Połączenia lokalnego (ale ile razy moźna tak klikać w ciągu dnia :?).
Wygląda to tak, jakby komputer tracił dostęp do swojego IP. Informuję, źe posiadam Windowsa z serwice packiem 2. :?
Podczas tego zaniku łączności modem sygnalizuje diodami, źe wysyła i odbiera dane a netu jak nie ma tak nie ma.
Dzwoniłem do Multimedia, a tam powiedzieli, źe to moźe być problem z przeglądarką, albo komputerem – tak czy siak, źe to nie ich sprawa.
BAARDZO proszę o jakąś szybką radę, pomoc lub wskazówkę :D .

Odpowiedzi: 2

Sprawdzałem, ale to nic nie dało. 3 dni temu poszukałem na forum podobnych problemów, i dowiedziałem się, źe zorwiązaniem moźe być sama zapora Windowsa XP. Wyłączyłem i problemu jak był – tak nie ma. Zresztą o same zabezpieczenia się nie martwię bo mam odpowiednie (Kerio i Kaspersky) więc wnoszę wniuosek o zakończenie tematu. Dzięki za odpowiedź 8)
Chiquita
Dodano
18.10.2005 20:01:11
Chiquita, sciagnij sobie i uruchom winsockfix.exe

Jesli nie pomoze, pozycz od kogos identyczny modem i sprobuj na nim. Gdy problem bedzie wystepowal w dalszym ciagu, wykluczysz przynajmniej wine swojego modemu.
EL NINO
Dodano
15.10.2005 22:42:28
Chiquita
Dodano:
15.10.2005 01:37:49
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1