problem z internetem windows xp

witam
od kilku dni mam bardzo dziwny objaw podczas łączenia sie netem. Odpalam IE on znajduje stronę łączy się łączy... i tak 2–3 nawet 4 minuty. potem działą normalni czyli szybko no chyba ze otwieram z paska narzedzi koljene okno IE. jesli klikam w odnosinik w starym oknie wszytsko jest OK. Skanowalem sie wszytskim czym mozna (norton antywir 2004) + dwa skanery on line (norton + mks) do tego ad ware. NIC zero podejrzanych plikow. Podobny problem mam z programem pocztwoym –> outlook. Przy uzyciu innycxh programow (telnet lub update symanteca) wszytsko działa normalnie. Czy ktos ma jakis pomysl co jest nie tak. Mnie to wyglada na to ze ktos blokuje mi porty ale nie wiem jak to sprawdzic. bardzo prosze o rade

Odpowiedzi: 7

Mozna.
EL NINO
Dodano
05.03.2004 18:25:12
update
zaistalowalem opere (wersje z banerami:(() i tutaj nie mam problemu najwyrazniej problem lezy w samym IE czy mozna gdzies sciaganac samego IE i zainstalowac go w miejsce starego.
pozdrawiam
adamiiii
Dodano
05.03.2004 17:34:51
ok teraz wiem o co chodzi messengera uswalem przez dodoaj usn programy/skladniki winodws wiec nie powinno to chyba wplywac na cala reszte. w tej chwili mysle o reinstalcji widnows ale przedtem przeinstaluje NIS 2004 moze usune jakies przypadkowe ustawienie
co ciekawe w IP tools wszytskie moje polaczenia z ineternetem sa dokonywane przez ccproxy.exe (co jest skladnikiem zestawu symenteca) nie wiem czy to normalne czy tez nie.
Anonymous
Dodano
04.03.2004 17:57:26
Nieudolna próba usunięcia messengera powoduje np. ładowanie się OE przez 5 minut, a IE przez ok minutę.
Przy poprawnym usunięciu tego problemu nie ma.
W swoim poscie podąłes, źe problem dotyczy zarówno przeglądarki, jak i programu pocztowego – stąd moje wskazanie, aleórwnoczęsnie zastrzeźenie co do okolicznosci.
Rebe
Dodano
04.03.2004 17:35:42
moze mi ktos powie jaki wplyw moze miec ususniecie messengera na prace IE? IE dalej nie dziala jak powinien
Anonymous
Dodano
04.03.2004 16:18:54
mesengera usunalem a z ineternetem lacze sie przez model kablowy (wiecznie ON). Firewalla mam Norton security 2004.w ustawieniach nie ma niczego zanzanczone (wiec wolne proxy odpada).
problem jest nadal ... pierwszy raz dluuuugo a potem normalnie
licze na pomoc
Anonymous
Dodano
03.03.2004 21:03:32
CO za firewalla uzywasz ? Jak sie laczysz z netem ? To ze powoli to juz wiemy :wink: .
Poza tym zerknij do ustawien w opcjach internetowych – Ustawienia sieci LAN. Masz tam cos zaznaczone czy nic.
EL NINO
Dodano
03.03.2004 18:07:21
Anonymous
Dodano:
03.03.2004 05:22:10
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1