Problem z internetem od MULTIMEDIA
Mam Windowsa XP i internet od sieci Multimedia..
A oto mój problem:
nie działają mi ŻADNE programy typu P2P czy teź gry sieciowe, nic. Po prostu nie łączy się z serwerem.
Ktoś wie gdzie moźe być problem?
A oto mój problem:
nie działają mi ŻADNE programy typu P2P czy teź gry sieciowe, nic. Po prostu nie łączy się z serwerem.
Ktoś wie gdzie moźe być problem?
Odpowiedzi: 11
Przeczytałem temataty podane w linku.Sprawdziłem i mój adres IP to początek liczb 81.190 itd.
Jednak w ustawieniach mam coś takiego :
adres ip : 81.190 .....
serwer dhcp : 192.168 ....
Jednak w ustawieniach mam coś takiego :
adres ip : 81.190 .....
serwer dhcp : 192.168 ....
Mikelwww:uźywam internetu z multimedia polska i nie moge się połączyć z programami P2P – uźywam imeshu i kazy.Za cholere nie moge się połączyć i z tym i z tym.Nie uźywam firewallów a w zaporze windows mam ustawiony wyjątek dopuszczalności tych programów, nie jest to problemem ustawień programów ani źadnych ustawień systemowych – na 98% poblokowane są porty przez administratora sieci.[/list]
Posiadasz publiczne czy prywatne IP? Bo z tego co tu pisza inni userzy to Multimedia raz daje takie raz takie?
Poczytaj tu:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=44639
uźywam internetu z multimedia polska i nie moge się połączyć z programami P2P – uźywam imeshu i kazy.Za cholere nie moge się połączyć i z tym i z tym.Nie uźywam firewallów a w zaporze windows mam ustawiony wyjątek dopuszczalności tych programów, nie jest to problemem ustawień programów ani źadnych ustawień systemowych – na 98% poblokowane są porty przez administratora sieci.[/list]
WaGonik:
Ja mam internet od Multimediów i teź nie jestem zadowolony...chociaź tak źle nie jet bo podłączyć to się podłączy.Tylko źe to zmienne IP(niby zewnętrzne)stwarza problem.Jak mam IP zaczynające się na 172... to mam low,jak 80... to mam high.Chyba przez pół roku miałem high a od 2 tygodni na moje nieszczęście mam 172... i mam low:(Nie powinno tak być bo Multimedia obiecują na stronie zewnętrze IP.Nie polecam tej firmy.Jak skończy mi się umowa to na pewno nie przedłuźę jej z tą firmą.
to coś na nic ... u nas w miescie i chyba w wiekszosci multimedia oferuje stałe adresy IP.. i powiem szczerze szybciej na łaczu z multimedia emule sie łaczy i lepsze transfery łapie niz na neo :) , ale mnie to firma godna polecenia, tylko i tak dalej drogi internet jest.. :(
mi nie chodziło o to czy stałe czy zmienne,bo akurat mam zmienne i nie przeszkadza mi to tylko chodzi o to źe ja mając zmienne IP mam RÓWNIEŻ IP prywatne(czyli nie zewnętrzne jak Multimedia obiecuje na stronie internetowej)przez co porty w eMule są zablokowane.Gdybym miał tak jak obiecuje Multimedia zewnętrzne IP(publiczne)to nie byłoby problemu z portami i lowID w eMule.Zapraszam do tematu http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=44639
Ja mam internet od Multimediów i teź nie jestem zadowolony...chociaź tak źle nie jet bo podłączyć to się podłączy.Tylko źe to zmienne IP(niby zewnętrzne)stwarza problem.Jak mam IP zaczynające się na 172... to mam low,jak 80... to mam high.Chyba przez pół roku miałem high a od 2 tygodni na moje nieszczęście mam 172... i mam low:(Nie powinno tak być bo Multimedia obiecują na stronie zewnętrze IP.Nie polecam tej firmy.Jak skończy mi się umowa to na pewno nie przedłuźę jej z tą firmą.
to coś na nic ... u nas w miescie i chyba w wiekszosci multimedia oferuje stałe adresy IP.. i powiem szczerze szybciej na łaczu z multimedia emule sie łaczy i lepsze transfery łapie niz na neo :) , ale mnie to firma godna polecenia, tylko i tak dalej drogi internet jest.. :(
Ja nie narzekam na Multimedie. Wszystko chodzi tak jak powinno. No moźe nie zawsze: bo pingi, czasami są nie takie jak powinny, no i cena jak za takie łącze, jak dla mnie za wysoka. Ale ogólnie na osiołku wyciągam zawsze max. prędkość.
@Miyu: jak masz łącze od niedawna, to MM, na pewno blokuje ci porty do osła. Zadzwoń do nich i powiedz aby odblokowali ci porty. Oni kaźdemu, kto do nich zadzwoni, odblokowują porty.
@Miyu: jak masz łącze od niedawna, to MM, na pewno blokuje ci porty do osła. Zadzwoń do nich i powiedz aby odblokowali ci porty. Oni kaźdemu, kto do nich zadzwoni, odblokowują porty.
Miyu:To z pewnością nie jest wina firewalla, bo nawet przy wyłączonym firewallu NIC nie chodzi.
To raczej wina Multimediów...
Jeśli ma ktoś od nich internet to czy spotkał się z czymś takim??
No więc nie pozostaje mi nic jak tylko zadzwonić do nich..
Pozdrawiam :)
programy p2p Multimedia blokuje na samym początku po przyłaczeniu do sieci.. jeźeli ktorys z pracownikow nie zglosi ze juz jest wszystko OK to nie bedzie ci działało a jezeli zglosi to Multimedia odblokowuje porty i wszystko pięknie cacy :)
z źycia wzięte..
z źycia wzięte..
Wystarczy przejrzeć wbudowany w emule filtr IP. Emule domyślnie blokuje adresy IP firmy Multimedia. Nie wiem dlaczego, pewnie komuś się nazwa firmy kojarzyła z organizacją ścigającą piractwo i dodał adresy Multimedia Polska Sp. z o.o. do filtra. Adresy to tego filtra są automatycznie pobierane do emula po uruchomieniu programu i dlatego emule u wszystkich uźytkowników blokuje te adresy IP.
To z pewnością nie jest wina firewalla, bo nawet przy wyłączonym firewallu NIC nie chodzi.
a zoperatorem rozmawiales? pogadaj i zobacz co ci powie, jesli z jego strony wszystko bedzie wpozadku to wina lezy po stronie twojego firewalla.
Strona 1 / 1