problem z internetem lan w sieci spray

otoz mam pewien problem ktory spec z tej firmy nie moze rozwiazac od pewnego czasu internet bardzo sie zamulal wiec zadzwonilem po niego no i przyjechal i powiedzial ze to wina systemu wiec zrobilem format od nowa winde nawet karte sieciowa kupilem nowa i pod inny slot podlaczylem i nadal to samo( zadnego firewalla antyvirusa nic bo swiezo po formacie) no i przyjechal znow ze swoim laptopem podlaczyl kabel i u niego smigalo Co to moze byc ??? miesiac juz sie mecze a on nic nie wie ( nr karty zarejestrowany jest w sieci wiec to tez odpada a sterowniki od karty mam firmowe) Pomozcie

Odpowiedzi: 8

ok to powiem mu zeby mojego maca wpisal a co do karty to mialem pierwsza i na niej sie tak dziac zaczelo potem kupile nastepna i jeszcze dostalem 2 od tego goscia do testu i na kazdej bylo to samo i jak pisalem zmienialem sloty wiec to nie ich wina Sprawdze niedlugo tego winshocka i bede inf na bierzaco dzieki za zainteresowanie sprawa A ten gosc to kretyn bo dopiero powiedzial na 2 dzien ze mac karty musi byc zarejestrowany w bazie zeby dzialal net Zenada!!!
surtoip
Dodano
12.02.2006 16:15:54
spiderko:
Mi to wygląda na wałek, ten spec podłączając net do swojego laptopa musiałby zmienić MAC na twój źeby badanie było wiarygodne, jeśli tego nie zrobił to mógł korzystać z łącza o większej przepustowości przyznanego do swojego MAC'a.
spiderko, wlasnie o tym skrobalem wyzej. Takie postepowanie to normalne mydlenie oczu uzytkownikowi sieci :wink: .
EL NINO
Dodano
12.02.2006 15:54:26
Mi to wygląda na wałek, ten spec podłączając net do swojego laptopa musiałby zmienić MAC na twój źeby badanie było wiarygodne, jeśli tego nie zrobił to mógł korzystać z łącza o większej przepustowości przyznanego do swojego MAC'a.
Inni uźytkownicy tej sieci uskarźają się na jakość?
spiderko
Dodano
12.02.2006 10:34:46
Jesli nie pomoze naprawa plikiem winsockfix.exe sciagnietym z neta, wina bedzie prawdopodobnie po drugiej stronie. Chyba ze Twoja sieciowka wyzionela ducha.
EL NINO
Dodano
12.02.2006 02:38:05
hijackiem sprawdzilem i nic a adres nawet jak recznie wpisze to jest to samo teraz mysle zeby wgrac winde na 2 dysk i ten glowny wyjac i wtedy Moze pomoze ? albo cos jeszcze wymyslicie?
surtoip
Dodano
11.02.2006 22:23:08
Wstepnie sprawdzisz sobie proramikiem HiJack This. W dziale Bezpieczenstwo, w przyklejonym temacie ("FAQ...") znajdziesz opis i linka.
Jesli pokazuje sie komunikat o ograniczeniu, badz braku sieci, mozesz miec problemy z uzyskaniem adresu IP z serwera. Bo chyba adresu nie wpisujesz recznie ?
EL NINO
Dodano
11.02.2006 03:40:59
ok a teraz jest jeszcze lepiej bo pokazuje mi lacze ograniczone lub brak lacznosci a mnie juz szal bierze bo nie wiem co robic Polec cos na sprawdzenie kompa i antywira i jak mam zaktualizowac baze antywirusa jak mi net nie dziala A propo to ten facet to spec bo nawet nie wie ze trzeba numer karty zarejestrowac w sieci zeby dzialal wczoraj mi zadzwonil :>
surtoip
Dodano
10.02.2006 14:55:49
Zmienil w swoim laptopie MAC na taki jak Ty masz ? Bo to ze jemu smigalo, nie musi znaczyc, ze Twoj kawalek lacza (dla Twojego MAC), nie jest przyciety.
Sprawdz sobie profilaktycznie system na obecnosc smieci zamulajacych lacze, a jesli bedzie czysto, wal do niego. Niech nie pogrywa w czlonka.
EL NINO
Dodano
10.02.2006 01:35:03
surtoip
Dodano:
09.02.2006 17:32:28
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1