problem z internetem lan w sieci spray
otoz mam pewien problem ktory spec z tej firmy nie moze rozwiazac od pewnego czasu internet bardzo sie zamulal wiec zadzwonilem po niego no i przyjechal i powiedzial ze to wina systemu wiec zrobilem format od nowa winde nawet karte sieciowa kupilem nowa i pod inny slot podlaczylem i nadal to samo( zadnego firewalla antyvirusa nic bo swiezo po formacie) no i przyjechal znow ze swoim laptopem podlaczyl kabel i u niego smigalo Co to moze byc ??? miesiac juz sie mecze a on nic nie wie ( nr karty zarejestrowany jest w sieci wiec to tez odpada a sterowniki od karty mam firmowe) Pomozcie
Odpowiedzi: 8
ok to powiem mu zeby mojego maca wpisal a co do karty to mialem pierwsza i na niej sie tak dziac zaczelo potem kupile nastepna i jeszcze dostalem 2 od tego goscia do testu i na kazdej bylo to samo i jak pisalem zmienialem sloty wiec to nie ich wina Sprawdze niedlugo tego winshocka i bede inf na bierzaco dzieki za zainteresowanie sprawa A ten gosc to kretyn bo dopiero powiedzial na 2 dzien ze mac karty musi byc zarejestrowany w bazie zeby dzialal net Zenada!!!
spiderko, wlasnie o tym skrobalem wyzej. Takie postepowanie to normalne mydlenie oczu uzytkownikowi sieci :wink: .spiderko:Mi to wygląda na wałek, ten spec podłączając net do swojego laptopa musiałby zmienić MAC na twój źeby badanie było wiarygodne, jeśli tego nie zrobił to mógł korzystać z łącza o większej przepustowości przyznanego do swojego MAC'a.
Mi to wygląda na wałek, ten spec podłączając net do swojego laptopa musiałby zmienić MAC na twój źeby badanie było wiarygodne, jeśli tego nie zrobił to mógł korzystać z łącza o większej przepustowości przyznanego do swojego MAC'a.
Inni uźytkownicy tej sieci uskarźają się na jakość?
Inni uźytkownicy tej sieci uskarźają się na jakość?
Jesli nie pomoze naprawa plikiem winsockfix.exe sciagnietym z neta, wina bedzie prawdopodobnie po drugiej stronie. Chyba ze Twoja sieciowka wyzionela ducha.
hijackiem sprawdzilem i nic a adres nawet jak recznie wpisze to jest to samo teraz mysle zeby wgrac winde na 2 dysk i ten glowny wyjac i wtedy Moze pomoze ? albo cos jeszcze wymyslicie?
Wstepnie sprawdzisz sobie proramikiem HiJack This. W dziale Bezpieczenstwo, w przyklejonym temacie ("FAQ...") znajdziesz opis i linka.
Jesli pokazuje sie komunikat o ograniczeniu, badz braku sieci, mozesz miec problemy z uzyskaniem adresu IP z serwera. Bo chyba adresu nie wpisujesz recznie ?
Jesli pokazuje sie komunikat o ograniczeniu, badz braku sieci, mozesz miec problemy z uzyskaniem adresu IP z serwera. Bo chyba adresu nie wpisujesz recznie ?
ok a teraz jest jeszcze lepiej bo pokazuje mi lacze ograniczone lub brak lacznosci a mnie juz szal bierze bo nie wiem co robic Polec cos na sprawdzenie kompa i antywira i jak mam zaktualizowac baze antywirusa jak mi net nie dziala A propo to ten facet to spec bo nawet nie wie ze trzeba numer karty zarejestrowac w sieci zeby dzialal wczoraj mi zadzwonil :>
Zmienil w swoim laptopie MAC na taki jak Ty masz ? Bo to ze jemu smigalo, nie musi znaczyc, ze Twoj kawalek lacza (dla Twojego MAC), nie jest przyciety.
Sprawdz sobie profilaktycznie system na obecnosc smieci zamulajacych lacze, a jesli bedzie czysto, wal do niego. Niech nie pogrywa w czlonka.
Sprawdz sobie profilaktycznie system na obecnosc smieci zamulajacych lacze, a jesli bedzie czysto, wal do niego. Niech nie pogrywa w czlonka.
Strona 1 / 1