Problem z internetem, dokładniej z siecią
Witam wszystkich. Przeszukałem forum, ale nigdzie nie mogę znaleść problemu podobnego do mojego. Mam taki problem. Posiadam dwa Winy: jeden 98 a drugi XP. Na 98 wszystko jest ok, natomiast mam problem z XP. Chodzi o to, źe nie moźe przydzielić mi adresu IP, bramy i serwerów DHCP. Próbowałem juź wszystkiego – usunąłem anti–virusa, próbowałem ponownie zainstalować sieć, ale nie widać źadnego rezultatu. Na 98 wszystko działa dobrze. Przy próbie ręcznego skonfigurowania adresu i serwerów teź nic nie działa. Sprawdziłem programem hijackthis – nie ma źadnego podejrzanego wpisu. Ad–Adware teź niczego podejrzanego nie znalazł. Nie chciałbym przeinstalowywać Windowsa, poniewaź mam zainstalowane Visual Studio .NET a nie posiadam napędu DVD, z którego mógłbym ponownie je zainstalować. Proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 6
Jestem ciekaw, czy stery do karty byly z wina, czy doinstalowales oryginal...Ja mialem kiedys podobny problem...Windows wykryl moja karte, zainstalowal swoje badziewka, ale byla kiszka. Zainstalowalem sterowniki, ktore byly przy karcie i bylo wszystko OK.
Jestem ciekaw, czy stery do karty byly z wina, czy doinstalowales oryginal...Ja mialem kiedys podobny problem...Windows wykryl moja karte, zainstalowal swoje badziewka, ale byla kiszka. Zainstalowalem sterowniki, ktore byly przy karcie i bylo wszystko OK.
Dzięki za pomoc. Załatwiłem sobie napęd DVD i jednak przeinstalowałem tego Windowsa. Wszystko wróciło do normy. Na marginesie w Menedzerze urządzeń nie ma błędu, przy próbie przeinstalowania błąd dalej występował.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
kormoran, przeinstaluj ta sieciowke, poszukaj do niej innych sterownikow. Czy w menedzerze urzadzen nie wyswietla przy niej zadnego bledu ?
Zerknij jeszcze tu –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24127
Zerknij jeszcze tu –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24127
Objawia się to tym, źe Windows przydziela automatyczny adres prywatny, przez co nie ma poprawnego adresu IP, bramy i serwerów. Tak to był Norton A–V. Przy próbie ręcznej konfiguracji teź nic nie działa, przy próbie konfiguracji routera aby przypisywał adres IP do numeru karty sieciowej (ciągle ten sam) taki sam problem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Jak sie to objawia ?kormoran:... nie moźe przydzielić mi adresu IP, bramy i serwerów DHCP.
Jaki to antyvir ? Norton ?kormoran:usunąłem anti–virusa
Strona 1 / 1