witam mam powazny problem
w mieszkaniu sa 3 kompy podlaczane do routera i do chello
wczoraj wieczorm nagle przestal mi dzialac internet a w okienku jest ze polaczenie lokalne dziala
na pozostalych dwoch kompach dziala
jakies porady co to moze byc?
Odpowiedzi: 18
przy wpisywaniu recznie wyskakuje w ogole jakas inna siec ale tez bez dostepu do netu
sterowniki dzis instalowalem najswiezsze jakie byly
a dns ustawione automatycznie a reczne te ktore sa w routerze tez nie dzialaly bylo "can not connect to dns server"
Spróbuj wpisać ręcznie ustawienia sieci (IP. maskę, bramę DNS). Spróbuj zmienić/przeinstalować sterowniki do sieciówki. Komp czysty od śmieci? Z jakich DNSów korzystasz? Próbowałeś podmienić kabel sieciowy?
to z tego co nie ma wlasnie
ale wpisalem to do ie7 to sie wp otworzyl ale pozniej nie mozna nigdzie wejsc dalej
a wp sie bardzo wolno laduje i bez obrazkow.
To polecenie wykonałeś z komputera na którym [b]nie[/b] ma netu? Bo ze screena ewidentnie wynika ze na tym kompie net masz! Wpisz ten adres (212.77.100.101) do przeglądarki internetowej...
a czy moze to byc wina sieciowki?
[URL=http://img267.imageshack.us/my.php?image=pingnp3.jpg][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/7492/pingnp3.th.jpg[/IMG][/URL]
a oto i ping
cos juz wiadomo?
Na tym na którym nie masz netu.
Wykonaj jeszcze: ping 212.77.100.101
to dopiero bede mogl zrobic w niedziele
dodam ze na pozostalych dwoch kompach tez jest automatycznie
a jak w ipv4 wpisywalem recznie tez nie dzialalo
a ogolnie to jest
ipv4 local
ipv6 limited
wpisz ręcznie we własciwościach TCPIP IPv4 różne od dwóch pozstałych IP. maska, brama i DNS-y takie jak na działających komputerach
zrobile mformat ale to nic nie pomoglo;/
automatyczne nic nie zmieniane bylo
samo sie poprostu cos przestrawilo i przestalo dzialac
dodam ze mam router edimax i modem do chello webstar ale tam nic od poczatku nie bylo zmieniane wiec to raczej cos z moim kompem
Tak na pierwszy rzut oka wygląda że masz źle wpisany adres IP. IP masz przydzielane automatycznie czy ręcznie wpisane?
wyskakuje blad the network adapter "local area network" does not have a vadid ip adress
moze teraz bedzie latwiej i ktos cos podpowie
Podepnij się którym bezpośrednio do sieci i sprawdź czy to nie router, a właściwie jego wyjście na świat padło ( takie rzeczy się zdarzają ).
pozostale dwa xp ale przez prawie rok wsyzstko ok bylo