Problem z Internet Explorerem
Nie mogę się łączyć z internetem przez IE (XP SP2). Nawet nie wiem od kiedy, bo uzywam Operę. Ale aby zarejestrowac jeden z programów muszę niestety połączyć się za pom. IE. Przeglądnąłem duźo postów na ten temat. Zrobiłem reinstalację IE z wiersza poleceń i fixa WinsockxpFix.exe – bez rezultatów. Obawiam się, źe mogło się coś porąbać w Rejestrze, bo kilkanaście dni temu, w trakcie usuwania z rej. wpisów po odinstalowanych programach , nagle zabrakło prądu. Tak jak się spodziewałem nie obylo sie bez problemów. Musiałem odzyskać system poprzez naprawę rejestru z Konsoli odzyskiwania. Podejrzewam, źe od tamtej pory IE nie działa. Poza tym w Panelu sterowania folder Narzędzia administracyjne jest pusty. Dlaczego? Wcześniej wszystko było. Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 8
A widzisz, juź bym zapomniał. Zaraz włączę Translatora :wink: Jeszcze raz dzięki
To fajnie. Teraz musisz "spolszczyc" :wink: .
Jak tu nie dziękować :D . Wpisy były prawidlowe, ale pomogło Admintools. Folder się zapełnił tym co potrzeba. Po angielsku, ale to "pikuś".
Nie dziekuj, tylko daj znac czy "zaskoczylo".
Jeszce raz dzięki. To raczej na pewno ten brak pradu. Biorę się za rejestr, źeby tylko znów nie walnął prąd (odpukuję) :wink:
Nie znam przyczyny (moze to ten brak pradu). Odpal regedit i sprawdz czy klucze maja poprawne wartosci:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
wpis: Common Administrative Tools
wartosc: C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders
wpis: Common Administrative Tools (jesli tylko istnieje, bo jesli nie – zostaw w spokoju)
wartosc: %ALLUSERSPROFILE%Start MenuProgramsAdministrative Tools
Jesli nie pomoze, sciagnij http://www.winxptutor.com/download/admintools.zip
i odtworz skroty:
"C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools"
lub
"C:Documents and SettingsStart MenuProgramsAdministrative Tools"
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
wpis: Common Administrative Tools
wartosc: C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders
wpis: Common Administrative Tools (jesli tylko istnieje, bo jesli nie – zostaw w spokoju)
wartosc: %ALLUSERSPROFILE%Start MenuProgramsAdministrative Tools
Jesli nie pomoze, sciagnij http://www.winxptutor.com/download/admintools.zip
i odtworz skroty:
"C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools"
lub
"C:Documents and SettingsStart MenuProgramsAdministrative Tools"
Wielkie dzięki EL NINO. Okazuje się, źe najciemniej jest pod latarnią :oops: . A moźe znasz przyczynę zniknięcia zawartości folderu Narzędzia administracyjne?
W opcjach internetowych w Ustawieniach sieci LAN masz "automatycznie wykryj ustawienia" ? Jesli nie, to zaznacz.
Mimo wszystko sprobuj naprawic system z plyty. Moze "sfc" ? Albo nakladka systemu ?
Mimo wszystko sprobuj naprawic system z plyty. Moze "sfc" ? Albo nakladka systemu ?
Strona 1 / 1