Problem z Internet Explorerem

Nie mogę się łączyć z internetem przez IE (XP SP2). Nawet nie wiem od kiedy, bo uzywam Operę. Ale aby zarejestrowac jeden z programów muszę niestety połączyć się za pom. IE. Przeglądnąłem duźo postów na ten temat. Zrobiłem reinstalację IE z wiersza poleceń i fixa WinsockxpFix.exe – bez rezultatów. Obawiam się, źe mogło się coś porąbać w Rejestrze, bo kilkanaście dni temu, w trakcie usuwania z rej. wpisów po odinstalowanych programach , nagle zabrakło prądu. Tak jak się spodziewałem nie obylo sie bez problemów. Musiałem odzyskać system poprzez naprawę rejestru z Konsoli odzyskiwania. Podejrzewam, źe od tamtej pory IE nie działa. Poza tym w Panelu sterowania folder Narzędzia administracyjne jest pusty. Dlaczego? Wcześniej wszystko było. Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 8

A widzisz, juź bym zapomniał. Zaraz włączę Translatora :wink: Jeszcze raz dzięki
jamosa
Dodano
07.12.2004 01:31:24
To fajnie. Teraz musisz "spolszczyc" :wink: .
EL NINO
Dodano
07.12.2004 01:20:33
Jak tu nie dziękować :D . Wpisy były prawidlowe, ale pomogło Admintools. Folder się zapełnił tym co potrzeba. Po angielsku, ale to "pikuś".
jamosa
Dodano
07.12.2004 01:04:16
Nie dziekuj, tylko daj znac czy "zaskoczylo".
EL NINO
Dodano
07.12.2004 00:57:47
Jeszce raz dzięki. To raczej na pewno ten brak pradu. Biorę się za rejestr, źeby tylko znów nie walnął prąd (odpukuję) :wink:
jamosa
Dodano
07.12.2004 00:34:30
Nie znam przyczyny (moze to ten brak pradu). Odpal regedit i sprawdz czy klucze maja poprawne wartosci:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
wpis: Common Administrative Tools
wartosc: C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders
wpis: Common Administrative Tools (jesli tylko istnieje, bo jesli nie – zostaw w spokoju)
wartosc: %ALLUSERSPROFILE%Start MenuProgramsAdministrative Tools

Jesli nie pomoze, sciagnij http://www.winxptutor.com/download/admintools.zip
i odtworz skroty:
"C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAdministrative Tools"
lub
"C:Documents and SettingsStart MenuProgramsAdministrative Tools"
EL NINO
Dodano
07.12.2004 00:26:43
Wielkie dzięki EL NINO. Okazuje się, źe najciemniej jest pod latarnią :oops: . A moźe znasz przyczynę zniknięcia zawartości folderu Narzędzia administracyjne?
jamosa
Dodano
06.12.2004 23:45:53
W opcjach internetowych w Ustawieniach sieci LAN masz "automatycznie wykryj ustawienia" ? Jesli nie, to zaznacz.
Mimo wszystko sprobuj naprawic system z plyty. Moze "sfc" ? Albo nakladka systemu ?
EL NINO
Dodano
06.12.2004 23:29:41
jamosa
Dodano:
06.12.2004 23:00:52
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1