Problem z Internet Explorerem :(

Mam Windows XP Pro , uźywam Internet Explorera do odwiedzania stron ale od dwóch dni nie wchodzą mi wszystkie strony ! . Np. portal wp.pl mi działa ale jak juź chce przejść do działu gier pojawia się napis " Nie moźna wyświetlić strony " i " Nie moźna odnaleźć serwera" To samo się dzieje gdy chcę przejść na inny portal np. onet.pl
Sa teź strony które mi działają np. http://pogoda.wp.pl/ . Zainstalowałem Mozille by zobaczyć czy na tej przeglądarce jest tak samo . Okazało się , źe wszystko działa ale ta przeglądarka jest trochę nie wygodna i strasznie pomału działa . Czy jest jakiś sposób na to by działał Internet Explorer ? Czy pomogło by sformatowanie dysku ? Ale bardzo źadko udaje mi się wejść na stronę bez problemu tylko gdy wyłącze IE i wejdę na tą samą stronę to juź występuje ten problem .

Odpowiedzi: 11

a pomyślał ktoś o przeinstalowaniu samego IE na najnowszą wersje? LiptonX jeśli mówisz źe zaczeło sie sypać dwa dni temu to zastanów sie co robiłeś te dwa albo 3 dni temu moźe tu znjadziesz opdowiedź?
Wahoodra
Dodano
01.08.2003 01:13:26
Usunąłem Download Accelerator Plus 5.0 , Ad–aware 6.0 . Ale nic nie pomogło . Musze chyba przyzwyczajać się do Mozilli :( .
Lipton
Dodano
31.07.2003 16:47:08
No to jestem po formacie – wszystko zaczeło chodzic. po swiezej instalece odpaliłem IE i chodzi. Potem zaczełęm instalowac sobie przydatne programy itd. Skonczyłem , odpalam IE i znowu strony nie chodzą.

okazało sie ze winowającą zamieszania jest jeden z ponizszych programów downloader REGet lub AD–ware 6 (bardzie stawiam na ten pierwszy) odinatalowałem je i wszystko wróciło do normy.

LiptonX sprawdz czy masz zaintalowany jeden z tych programów lub jakis inny downloader "współpracujący" z IE
domin_g
Dodano
28.07.2003 19:53:34
Lamerem nie jestem i takie podstawowe rzeczy sprawdzałem. DNSy są ok jave tez mam zainstalowaną.
domin_g
Dodano
25.07.2003 20:26:52
kylson:
mi to się wydaje źe brakuje CI składników JAVA.

Java absotulnie w tej sytacji nie pomoźe, z javy korzystają głównie czaty, strony teź ale jak masz jakiś skrypt javy na stronie i jej nie masz to będzie pisało 'twoja przegladarka nie obsługuje javy'. Sam w IE6 javy nie mam, za to mam w Operze

Jeśli macie Lan to posprawdzajcie czy macie dobre numery w DNS.
kirdian
Dodano
25.07.2003 18:28:24
mam identyczne objawy – podstrony WP i niektóre inne sie nie otwieraja. Juz myslałem ze to problem dostawcy netu a tu pradopodobnie wali sie system.

Nie chce mi sie i nie mam czasu robic formata ale jak ktos z tym problemem zrobi to niech sie podzieli rezultatami
domin_g
Dodano
25.07.2003 18:10:12
Jeśli by mi brakowało składników Javy to by mi od potczątku coś nie grało ale problemy zaczęły się 2 dni temu . Zainstalowałem od początku całą Jave i nic :(. Aha nie mam źadnego wirusa ani trojana , sprawdzałem .
Lipton
Dodano
17.07.2003 22:51:44
Sciągnij zainstaluj i po kłopocie........tak myśle :lol:

Jak nie to zawsze moźna zainstalowac sobie Opere
kylson
Dodano
17.07.2003 22:21:22
Sciągnij zainstaluj i po kłopocie........tak myśle :lol:

Jak nie to zawsze moźna zainstalowac sobie Opere
kylson
Dodano
17.07.2003 22:21:22
Wolnego sprzętu nie mam , P IV 4, 2.4 GHz, socket 478, 533 FSB , pliki cooki i historie usunąłem ale nic nie pomogło :(
Lipton
Dodano
17.07.2003 20:57:53
LiptonX:
Okazało się , źe wszystko działa ale ta przeglądarka jest trochę nie wygodna

:lol: ROTFL :lol
To jedna z najbardziej ergonomicznych przegladarek...
Ja masz wolny sprzet to sprobuj Mozilla Firebird.

Na poczatek sprobuj usunac historie i cookie.
kirdian
Dodano
17.07.2003 19:39:56
Lipton
Dodano:
17.07.2003 18:53:53
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1