Problem z Internet Explorer.

Witam. Mam win Xp i standardowa przegladarek Internet Explorer. Korzystam czesto z serwisu Allegro. Problem polega na tym, ze przegladarka laduje mi stronki zachowane gdzies w pamieci. Dane pokazywane na ekranie nie sa aktualne. Dopiero po wybraniu opcji odswiez strona przeladowuje sie i jest ok. Znowu jak klikne na jakis link a pozniej wybiore wstecz to znowu sa stare dane. Czy to wina serwisu, czy mojej przegladarki?
Prosze o pomoc.
Mariusz.

Odpowiedzi: 2

To moze byc wina dostawcy internetu. Byc moze on nie odswierza tego co ludzie sciagaja i dlatego tak sie dzieje. Moze uzywasz adresu proxy i tu tez moze byc podobnie. Otwierasz strony , ktore sie wczesniej zaladowaly na serwer twojego dostawcy. Nie wiem czy dobrze to tlumacze. Zawsze mozna odswierzyc strone przyciskajac ctrl + f5 , lub wejsc we wlasciwosci polaczenia i tam wyjsc z adresu proxy. Ale ja opisuje problem podobny , ktory mam u siebie. Nie wiem jakiego masz dostawce internetu. Wyczysc tez historie, to tez pomaga. Jak sa jakies inne rady , to niech sie ludziska wypowiedza.

Pozdrawiam
Sam_Sobie
Dodano
16.10.2004 00:31:24
moze chodzi o ustawienie w opcjach przegladarki
narzedzia–>opcje interntowe–>tymczasowe pliki internetowe–ustawienia
zobacz co tam masz zaznaczone ?
marek321
Dodano
16.10.2004 00:25:35
mst14
Dodano: