Problem z Internet Explorer 6 Service Pack 1 - deinstalacja ?

Smile
Witam serdecznie!
Mam pewien problem Z IE 6 SP1. Od pewnego czasu po ataku wirusa zaczął się on dziwnie zachowywać przy przeglądaniu stron Internetowych. Nie wyświetla większości kompozytów poczty (Onet poczta), nie można uruchomić niektórych skryptów dotyczących przeglądania plików poczty OnLine oraz poza pocztą nie pozwala na wyświetlanie innych formatów obrazu typu np. stream video. Coraz więcej komunikatów pojawia się o wykonaniu nieprawidłowych operacji. Obecny stan komputera: oryginalny Windows XP SP2, procesor Celeron 3 GHz, Ati Express 1100,RAM 1Gb, Neostrada 128kbps.
Pytanie - czy istnieje możliwośc odinstalowania IE 6 SP1 i zainstalowania ponownie? Jeżeli nie ma takiej opcji, co mogę zrobić, by uniknąć reinstalacji systemu. Komp jest czysty - sprawdzony pod kątem wirusów, malware, adaware i spyware ogólnie.
Proszę o cenne wskazówki.
Pozdrawiam Marco Polo

Odpowiedzi: 2

Bardzo łatwo możesz odinstalować IE. Uruchom panel sterowania, dodaj usuń programy, znajdź "Dodaj/usuń składniki systemu Windows" znajdź na liście IE 6 i odhacz go, przy okazji proponuje odhaczyć outloka:). Potwierdź i gotowe:). w zamian za IE proponuje ci zainstalowanie Opery i za Outloka np Mozille Thunderbird.  Powodzonka
Kocho
Dodano
05.03.2007 14:27:18
  • Rebe 06.03.2007 08:08:16

<DIV>Kocho - jeżeli to co napisałeś to jest deinstalacja to.... opatentuj ten pomysł (czy IE "widać" bez zmiany w sysoc.inf nie pomnę i wcale mi nie wstyd z tego powodu&nbsp;&nbsp;).</DIV> <DIV>Wyrżnąć IE można tylko przy uzyciu programów zewnętrznych np. XPLite, a przywrócić go do stanu dziewiczego - takiego jak na płycie instalacyjnej - w sposób w FAQ, do ktorego wojtt odsyłał,&nbsp;opisany ( + te oboczności&nbsp;tamże przez Bobiego omówione ).</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>PS.</DIV> <DIV>Linuksa nie proponujesz ?</DIV>

• Kocho 13.03.2007 16:09:06

Fakt niektore biblioteki pozostają na kompie, bo sa używane przez inne programy np. przez Microsoft Outlook- dlatego nie można emulować go na Linuksie. <BR>A czy Linuxa proponuje? To zależy komu:) <BR> Ja nie uzywam tego systemu ponieważ nie mam do niego softu, a po prostu potrzebuje windy bo pod nią mam napisane oprogramowanie, ktore wykozystuje w moich badaniach naukowych.<BR> Miałem zainstalowaną Fedore 6 ale nie znalazlem czasu na konfiguracje tego systemu ponieważ trzeba bylo skompilować prawie całe oprogramowanie do niej. ale generalnie uwazam linuxa za bardzo stabilny system i b. szybki. <BR>

Zajrzyj do FAQ w dziale Windows XP.
wojtt
Dodano
05.03.2007 11:13:17
Marco Polo
Dodano:
05.03.2007 08:59:26
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1