Problem z InstallShield Update Manager

Witam, problem pojawił się po próbie instalacji pod Windows Vista Home Premium 64 oprogramowania do backup'u firmy Memeo, dostarczonego wraz z dyskiem zewnętrznym WD. Oprogramowanie, choć powinno działać pod Vistą, okazało się totalną porażką. [b]1.[/b] Podczas instalacji pojawił się komunikat, że potrzebny jest dostęp do aplikacji "InstallShield", jednak jest ona używana przez inny program. Ponawiałem kilkakrotnie, niby bezskutecznie, ale coś jednak program instalacyjny zrobił. [b]2.[/b] W rezultacie program do backup'u odinstalowałem, gdyż w ogóle nie działał. Jednak po tym wszystkim przy każdym uruchamianiu komputera pojawia się dwukrotnie komunikat z prośbą o zezwolenie na uruchomienie programu "InstallShield Update Manager". Nie wiem, cy to jest potrzebne czy nie, ale wygląda mi na pozostałość po tym programie Memeo. Wcześniej czegoś takiego nie było. Nie mam pojęcia, jak to usunąć. [b]3.[/b] Przeglądałem konfigurację systemu i znalazłem dwa wpisy w uruchamianych przy starcie programach: [b]A.[/b] Element startowy: InstallShield Update Service Producent: Macrovision Corporation Polecenie: "C:\Program Files (x86)\Common Files\InstallShield\UpdateService\ISUSPM.exe" -scheduler [b]B.[/b] Element startowy: InstallShield Update Service Producent: Macrovision Corporation Polecenie: "C:\Program Files (x86)\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start Doraźnie obie pozycje odhaczyłem, żeby nie uruchamiały się przy każdym starcie systemu. [b]Moje pytanie brzmi, czy można to usunąć, a jeśli tak, to w jaki sposób. Jeśli jednak musi to zostać w systemie, to w jaki sposób wrócić do stanu "normalnego".[/b] Pozdrawiam Maciej

Odpowiedzi: 0

Maciek_S
Dodano:
11.01.2008 11:50:00
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0