problem z instalatorem win Me

mam taki problemik, mialem zainstalowane win xp, ale musialem sformacic dysk, teraz chce zainstalowac win me (a pozniej do xp updatenac, tylko tak moge, bo mnie xp'ki cus sie niechca tak same z siebie zainstalowac) tyle ze cos sie zpsulo, instalowalem milenium z tej samej plyty nieraz (i nie dwa) i zawsze bylo ok, a teraz instalator zawiesza sie podczas ladowania czegos na samym poczatku (chyba jakies pliki instalatora czy cos, na samym poczatku zaraz po skandysku, pierwsze co sie dzieje juz na "windowsowym ekranie") badz tuz po tym,
byc moze to poprostu problem z plyta (choc to raczej dziwne bybylo bo w takim wypadku by sie chyba zawieszal zawsze w tym samym momencie, a on albo zaraz po ladowaniu badz w roznym momencie ladowania), a moze problem z dyskiem?
mial ktos podobnie? wie ktos jak soie poradzic?

ps. czasem to mysle ze mojemu kompowi to by pomoglo jedynie kilka solidniejszych uderzen kijem bejzbolowym

Odpowiedzi: 14

Obczaj tasmy IDE czy nie sa uszkodzone
brtx
Dodano
01.12.2003 20:41:16
:| win me ladnie poszlo,
pozniej zpod windy odpalilem instalatora xp (instalacje od nowa na ntfs) skopiowalo piliki (ok) zrestarcilo, skonwertowala (ok)
a puzniej jak jush zpeszlo do instalacji, to najpierw dostalem komunikat cos o driverach do "Battery" i zebym najepiej pzerwal instalcje (czyzby wlasnie cus z zasilaczem?) ale ja bylem twardy i kliknalem zeby instalowal dalej, a puzniej zaczal wywlac rozne bledy ze niemoze znalezc/skopiowac plikow roznych (glownie fontow chyba), a na koniec wywalilo blue screena :
(jakby kto sie znal na tym):
STOP: 0x000000C2 (0x00000007, 0x00000CD4, 0x00000001, 0x83FCB640)
:|
Anonymous
Dodano
01.12.2003 20:34:51
:oops: Aź się zaczerwieniłem :oops: :mrgreen:
PgX
Dodano
01.12.2003 17:38:40
no i mamy zwyciezce! :D
czlowiekiem ktory mnie uszczeliwil jest zawodnik z numerem....(werble)....PgX (fanfary, choragiewki, sztuczne ognie)

wyglada na to ze miales racje, odlaczylem nagrywarke, drogi dysk i wszystko ladnie polecialo :DDDDD

BIG THANKS! (jak kiedys na ulicy ktos cie zatrzyma i wcisnie ci w rece pol litra, to to bede ja wtedy :D)
Anonymous
Dodano
01.12.2003 17:34:10
:| ok koncze zawracac wam tylki :D
chyba jestem skazany na zawsze na knoppixa
sprobuje jeszcze nios updatenac, choc jak patrzalem na aktualizacje na stronie to nic niepisalo o podobnym problemie
Anonymous
Dodano
01.12.2003 16:10:27
:| ok koncze zawracac wam tylki :D
chyba jestem skazany na zawsze na knoppixa
sprobuje jeszcze nios updatenac, choc jak patrzalem na aktualizacje na stronie to nic niepisalo o podobnym problemie
Anonymous
Dodano
01.12.2003 16:10:27
Moźe trochę wyskoczę z tym pytaniem ale to teź moźe być rozwiązanie problemu: Czy nie masz zwalonego zasilacza? Mój znajomy tak miał i dopiero w serwisie mu powiedzieli dlaczego tak było :roll:
PgX
Dodano
30.11.2003 21:21:50
W takim razie sprobuj jeszcze zrobic tak:
odpal kompa z dyskietki, wejdz na plyte do katalogu w9x i wklep komende "setupcor". Odpali sie troszke inna instalacja.

P.S. Zerknij na plyte glowna, czy przypadkiem nie masz spuchnietych kondensatorow.
EL NINO
Dodano
30.11.2003 20:50:00
hmm wlasnie wstawilem nowas swierzutka kosc, i nic to niedalo,
hmm moze to jadnak plyta jest zwalona, choc to dziwne ze po skopiowaniu plikow na dysk i odpalenie instalacji z dysku, tesh sie wiesza
Anonymous
Dodano
30.11.2003 17:52:24
hmm wlasnie wstawilem nowas swierzutka kosc, i nic to niedalo,
hmm moze to jadnak plyta jest zwalona, choc to dziwne ze po skopiowaniu plikow na dysk i odpalenie instalacji z dysku, tesh sie wiesza
Anonymous
Dodano
30.11.2003 17:52:24
Podobna sytuacje mialem kiedys na komputerze znajomego – padla jedna z kosci RAMu. A co do Twojego sposobu na instalacje XP poprzez upgrade ME, to nie jest to to, co instalacja na czysto. Moze wczesniej ten XP nie chcial sie instalowac, bo RAM byl juz "slabiutki" ? Pozycz od kogos komu chodzi XP, sprawdzone pamieci i sprobuj.
EL NINO
Dodano
26.11.2003 22:49:31
ah wlasnie jeszcze jedno, czasem zatrzumoje sie odrazu po odpaleniu instalatora, w sesnie zrobi skan pokazuje sie ekran "windowsowy", na boku pasek z etapami instalacji, tyle ze na srodku tam gdzie zazwyczaj sa rozne propagandowe informacje, jest poprostu szary kwadrat, no i stoi oczywiscie :|

qr..a juz niepamietam kiedy ostatnio cokolwiek dzialalo u mnie na kompie
Anonymous
Dodano
26.11.2003 19:37:58
:|
probowalem, bez efektu, caly czas to samo :|
Anonymous
Dodano
26.11.2003 19:32:20
Skopiuj pliki instalacyjne win ME na dysk twardy i uruchom instalację z dysku twardego.
SLAY3R
Dodano
26.11.2003 18:08:16
Anonymous
Dodano:
26.11.2003 17:38:14
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1