Problem z Instalacjo Windows XP Professional
NO więc jak w temacie mam problem z instalacjo windows xp professional. Gdy miałem zainstalowanego windowsa xp uźyłem prgramu do dzielenia partycji Partition Magic i w pewnym momęcie dzielenia wjeba... sie jakis Driver Mapper oki zrobiło się spoko chodził, ale nadszedł czas na formata... no i wkładam cd bootuje mi elekancko i tam proces instalacji ENTER puznije licencja F8 i partycja na której chce zainstalowac widnowsa wybieram C: sprawdza dysk puznije kopiuje potrzebne pliki i uruchamia komputer ponownie zamiast przejsc do nastepnego kroku instalacji pojawia się napis Brak Systemu operacyjnego... wie ktos o co chodzi bo ja mało co kapuje ??
Pzdr
Pzdr
Odpowiedzi: 10
akran :
Jeśli posiadasz starszy typ karty graficznej GeForce to spróbuj na czas instalacji ją podmienić na inną.
Czasami bywa teź tak źe, problem moźe stanowić karta sieciowa.
Jeśli posiadasz starszy typ karty graficznej GeForce to spróbuj na czas instalacji ją podmienić na inną.
Czasami bywa teź tak źe, problem moźe stanowić karta sieciowa.
mam dokładnie to samo, XP zaczyna sie formatować ale po pierwszym restarcie nie widzi systemu, nie pomogło formatowanie :( ani fixboot ani fixmbr :(, problem wystąpił po instalacji MDK 10.0 linuks dajse sie normalnie zainstalować a XP $%@E%@$%@#
A sproboj wyciagnac karte sieciawa jak ja masz wtedy sproboj instalowac ;]
ty mistrzu nie bądź taki cwany, jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj polonisto za dychę :twisted:Anonymous:Z czym masz problem?! Z instalacjo ?! Ty masz problem z językiem polskim a nie z INSTALACJO !!! Daj sobie z INSTALACJO spokój, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz!
pozdrawiam
Z czym masz problem?! Z instalacjo ?! Ty masz problem z językiem polskim a nie z INSTALACJO !!! Daj sobie z INSTALACJO spokój, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz!
pozdrawiam
pozdrawiam
FATman napisał
Właśnie, ale chyba chodziło raczej o to abyś wywalił wszystkie partycje, sformatował na nowo dysk i porobił nowe partycje. Najlepiej zrób pierwszą (podstawową)na system, resztę partycji bedziesz mógł zrobić potem narzędziem wbudowanym w XP. Wywal dla pewności wszystkie doddatkowe karty z kompa, zostaw tylko kartę graficzną (oczywiście dysk, procesor,napęd, :lol: )
I zainstaluj na niezbednym tylko sprzęcie. Nie zaszkodzi sprawdzić czy w biosie nie jest włączona ochrona antywirusowa, jeśli jest to ją wyłącz. (disable).Podczas instalacji i formatowania wybierz system plików FAT32, potem moźesz sobie przekonwertować.To takie rady na razie. Moźe coś mi umknęło, ale to przez świąteczne obźarstwo. Wesołych Świąt.
PS. Zworki i taśmy na razie zostaw tak jak były,Chyba źe sam coś zmieniałeś. Jeśli przy starcie,BIOS odczytuje Twój dysk i instalator formatuje to znaczy źe go widzi poprawnie.
To wywal partycje i stwórz je poprzez instalator.
Właśnie, ale chyba chodziło raczej o to abyś wywalił wszystkie partycje, sformatował na nowo dysk i porobił nowe partycje. Najlepiej zrób pierwszą (podstawową)na system, resztę partycji bedziesz mógł zrobić potem narzędziem wbudowanym w XP. Wywal dla pewności wszystkie doddatkowe karty z kompa, zostaw tylko kartę graficzną (oczywiście dysk, procesor,napęd, :lol: )
I zainstaluj na niezbednym tylko sprzęcie. Nie zaszkodzi sprawdzić czy w biosie nie jest włączona ochrona antywirusowa, jeśli jest to ją wyłącz. (disable).Podczas instalacji i formatowania wybierz system plików FAT32, potem moźesz sobie przekonwertować.To takie rady na razie. Moźe coś mi umknęło, ale to przez świąteczne obźarstwo. Wesołych Świąt.
PS. Zworki i taśmy na razie zostaw tak jak były,Chyba źe sam coś zmieniałeś. Jeśli przy starcie,BIOS odczytuje Twój dysk i instalator formatuje to znaczy źe go widzi poprawnie.
Wacho:Siema
Tworzyłem partycje przez instalator i to samo nie wiem co zorbic moze to problem z tasmo i zworkami nie wiem jak się too podłancza moze ktoś z was wie ??
Pzdr
Ja bym Fdiskiem pojechał..i od nowa Polska Ludowa. Nic nie tracisz
Moze masz uszkodzoną płytkę z windowsem :?: :?:
Siema
Tworzyłem partycje przez instalator i to samo nie wiem co zorbic moze to problem z tasmo i zworkami nie wiem jak się too podłancza moze ktoś z was wie ??
Pzdr
Pzdr
To wywal partycje i stwórz je poprzez instalator.
Strona 1 / 1