Problem z Instalacjo Windows XP Professional

NO więc jak w temacie mam problem z instalacjo windows xp professional. Gdy miałem zainstalowanego windowsa xp uźyłem prgramu do dzielenia partycji Partition Magic i w pewnym momęcie dzielenia wjeba... sie jakis Driver Mapper oki zrobiło się spoko chodził, ale nadszedł czas na formata... no i wkładam cd bootuje mi elekancko i tam proces instalacji ENTER puznije licencja F8 i partycja na której chce zainstalowac widnowsa wybieram C: sprawdza dysk puznije kopiuje potrzebne pliki i uruchamia komputer ponownie zamiast przejsc do nastepnego kroku instalacji pojawia się napis Brak Systemu operacyjnego... wie ktos o co chodzi bo ja mało co kapuje ??
Pzdr

Odpowiedzi: 10

akran :

Jeśli posiadasz starszy typ karty graficznej GeForce to spróbuj na czas instalacji ją podmienić na inną.
Czasami bywa teź tak źe, problem moźe stanowić karta sieciowa.
McScr@by
Dodano
13.04.2004 00:36:42
mam dokładnie to samo, XP zaczyna sie formatować ale po pierwszym restarcie nie widzi systemu, nie pomogło formatowanie :( ani fixboot ani fixmbr :(, problem wystąpił po instalacji MDK 10.0 linuks dajse sie normalnie zainstalować a XP $%@E%@$%@#
Anonymous
Dodano
12.04.2004 16:04:29
A sproboj wyciagnac karte sieciawa jak ja masz wtedy sproboj instalowac ;]
Anonymous
Dodano
11.04.2004 19:37:49
Anonymous:
Z czym masz problem?! Z instalacjo ?! Ty masz problem z językiem polskim a nie z INSTALACJO !!! Daj sobie z INSTALACJO spokój, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz!
pozdrawiam
ty mistrzu nie bądź taki cwany, jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj polonisto za dychę :twisted:
neo340
Dodano
11.04.2004 13:30:43
Z czym masz problem?! Z instalacjo ?! Ty masz problem z językiem polskim a nie z INSTALACJO !!! Daj sobie z INSTALACJO spokój, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz!
pozdrawiam
Anonymous
Dodano
11.04.2004 13:12:00
FATman napisał

To wywal partycje i stwórz je poprzez instalator.

Właśnie, ale chyba chodziło raczej o to abyś wywalił wszystkie partycje, sformatował na nowo dysk i porobił nowe partycje. Najlepiej zrób pierwszą (podstawową)na system, resztę partycji bedziesz mógł zrobić potem narzędziem wbudowanym w XP. Wywal dla pewności wszystkie doddatkowe karty z kompa, zostaw tylko kartę graficzną (oczywiście dysk, procesor,napęd, :lol: )
I zainstaluj na niezbednym tylko sprzęcie. Nie zaszkodzi sprawdzić czy w biosie nie jest włączona ochrona antywirusowa, jeśli jest to ją wyłącz. (disable).Podczas instalacji i formatowania wybierz system plików FAT32, potem moźesz sobie przekonwertować.To takie rady na razie. Moźe coś mi umknęło, ale to przez świąteczne obźarstwo. Wesołych Świąt.
PS. Zworki i taśmy na razie zostaw tak jak były,Chyba źe sam coś zmieniałeś. Jeśli przy starcie,BIOS odczytuje Twój dysk i instalator formatuje to znaczy źe go widzi poprawnie.
izydor
Dodano
11.04.2004 11:14:57
Wacho:
Siema
Tworzyłem partycje przez instalator i to samo nie wiem co zorbic moze to problem z tasmo i zworkami nie wiem jak się too podłancza moze ktoś z was wie ??
Pzdr

Ja bym Fdiskiem pojechał..i od nowa Polska Ludowa. Nic nie tracisz
yogipl
Dodano
11.04.2004 01:00:32
Moze masz uszkodzoną płytkę z windowsem :?: :?:
lewymen
Dodano
11.04.2004 00:50:17
Siema
Tworzyłem partycje przez instalator i to samo nie wiem co zorbic moze to problem z tasmo i zworkami nie wiem jak się too podłancza moze ktoś z was wie ??
Pzdr
Anonymous
Dodano
08.04.2004 18:46:40
To wywal partycje i stwórz je poprzez instalator.
FAtman
Dodano
05.04.2004 14:47:06
Anonymous
Dodano:
03.04.2004 22:27:23
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1